Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bijes u Osijeku

Uvredljive poruke Mamićima i Šukeru, dogradonačelnik želi da se odrekne titule počasnog građanina

Osječani su bijesni na Hrvatski nogometni savez i Davora Šukera.

Ne smiruju se strasti u Osijeku nakon odluke Izvršnog odbora HNS-a da se kolo prije kraja domaćeg prvenstva zabrani dolazak navijača na stadion zbog mogućnosti širenja koronavirusa. Problem je taj što je baš ovo posljednje kolo HNL-a najluđe u posljednjih tko zna koliko godina jer odlučuje o drugom mjestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Podsjetimo, do drugog mjesta mogu Osijek, Lokomotiva i Rijeka, s time da na Gradskom vrtu u subotu igraju dva najveća favorita za tu poziciju, Osijek i Lokomotiva. Pobjeda jednima i drugima donosi kvalifikacije za Ligu prvaka, a remi tamo gura najvjerojatnije Rijeku, za koju se očekuje da će pobijediti Istru.

gol expired Nakon odluke HNS-a da Dinamo ide u Ligu prvaka reagirao Hajduk: "Ima li ovdje barem gram poštenja?" divider

Kada je HNS donio odluku o igranju pred praznim tribinama, u Osijeku su poludjeli jer upravo su oni ti kojima navijači mogu pomoći kada je najpotrebnije, a da stvar bude gora, Savez je donio takvu odluku bez naređenja Stožera civilne zaštite RH.

Štoviše, lokalni stožer dao je mišljenje kako nema prepreka da gledatelji budu u Gradskom vrtu ove subote.

Ovih dana traje prava pobuna u gradu na Dravi, gdje osvanula i uvredljiva poruka upućena braći Mamić, koja je nepravomoćna baš na sudu u Osijeku, te Davoru Šukeru. Oglasio se i dogradonačelnik Osijeka Boris Piližota, koji je pozvao Šukera da se odrekne titule počasnog građanina grada Osijeka ili će on osobno pokrenuti postupak oduzimanja te titule.

Dio naših sugrađana (ili bivših sugrađana) ne dijeli iste vrijednosti. Oni koji su mogli učiniti najviše, u ključnim trenucima, svjesno su odlučili baciti klipove pod noge klubu u kojem su napravili prve nogometne korake, gradu u kojem su odrasli i čiji su počasni građani. Posljednja u nizu neprihvatljivih i pristojno rečeno upitnih odluka tiče se zabrane sudjelovanja navijača u posljednjem, odlučujućem kolu prvenstva, unatoč mišljenju epidemiologa i Stožera civilne zaštite, koji ne problematiziraju rizik od zaraze uz poštivanje mjera distanciranja koje se mogu provesti na našim stadionima", rekao je Piližota, prenosi Sibnet.hr.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider