Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
strah od huliganskih obračuna

Utakmice visokog rizika: Grci prošli put na Hrvate Molotovljevim koktelom

Utakmica Hrvatska – Grčka bit izazov za one koji će se brinuti oko osiguranja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik HNS-a Davor Šuker zaželio je dan uoči ždrijeba dodatnih kvalifikacija da Hrvatska ne izvuče Grčku. No kuglice su nakon šest godina opet spojile ove dvije reprezentacije koje su posljednji put igrale 7. listopada 2011. u kvalifikacijama za Euro.

Tada su Grci slavili s 2:0 u jednoj mučnoj utakmici za tadašnju momčad Slavena Bilića koja je morala u dodatne kvalifikacije. No mučno nije bilo samo na terenu nego i na tribinama. Sjećamo se kako su grčki huligani iz redova navijača Olympiacosa bacili eksplozivnu napravu tj. neku vrstu Molotovljevog koktela na ogradu koja je dijelila tribinu s hrvatskim navijačima od domaćih.

U Pireju je cijeli dan bila naelektrizirana atmosfera, a sve je kulminiralo upadom huligana na tribinu. Nosili su motorističke kacige i na stadion ušli s eksplozivnim napravama, a potom su pored osiguranja ušli na ulaz blizu ''kaveza'' s našim navijačima.

Prije dvije godine dogodio se novi težak incident u Ateni, ali u njemu su sudjelovali srpski huligani koji su stigli na obračun s pripadnicima BBB-a na zabranjeno gostovanje Dinamovih navijača protiv Olympiacosa.

Postoji opravdani strah kako bi se hrvatski i grčki, a vjerojatno i srpski huligani još jednom mogli sukobiti te se uopće ne bi začudili da gostovanja za ove utakmice također budu zabranjena. No ni to možda neće spriječiti huligane da otputuju u Zagreb odnosno Pirej.

Prva utakmica će se igrati u Zagrebu 9. studenog, a uzvrat je u Grčkoj 12. studenog.

Tko će se plasirati na Svjetsko prvenstvo?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider