Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro stiže odluka

UEFA spremna prekinuti natjecanja u Ligi prvaka i Europskoj ligi

UEFA je spremna zaustaviti natjecanja u Ligi prvaka i Europskoj ligi, tvrdi španjolska Marca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UEFA je spremna zaustaviti natjecanja u Ligi prvaka i Europskoj ligi, piše španjolska Marca i dodaje da bi krovna europska nogometna federacija svaki čas mogla javno obznaniti odgodu europskih kupova.

Engleski mediji pišu da je odigravanje večerašnje utakmice LASK-a i Manchester Uniteda u Europskoj ligi pod velikim upitnikom. Večeras se po rasporedu igraju sve uzvratne utakmice šesnaestine finala Europske lige. Lako je moguće da se neke ili možda čak sve utakmice odgode.

gol expired Košarkaš Reala pozitivan, Modrić i suigrači napustili kamp: Hrvatski liječnik preuzima glavnu ulogu divider

Uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka između PSG-a i Borussije Dortmund sinoć je odigrana pred praznim tribinama, preksinoć su Valencia i Atalanta igrali bez gledatelja, a sada bi UEFA mogla otići korak dalje i proglasiti obustavljanje svih natjecanja.

Španjolska La Liga danas je donijela odluka o prekidanju prvenstva u sljedeća dva kola. U Italiji je najteža situacija, europsko žarište koronavirusa nalazi su u toj zemlji. Serie A već je stopirala prvenstvo do daljnjeg, a očekuje se da to učine i još neke velike nogometne lige.

gol expired Neviđene scene na Parku prinčeva: Zvijezde PSG-a brutalno ponižavale Haalanda i Dortmund divider

No ipak, engleska Premierliga trebala bi se igrati ovog vikenda, ali pred praznim tribinama. Juventus bi sljedećeg tjedna trebao dočekati Lyon u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a objavljeno je da je igrač talijanskog prvaka Daniele Rugani bio pozitivan na koronavirus.

Čini se da UEFA nema izbora i da će morati zaustaviti natjecanja u Ligi prvaka i Europskoj ligi. Ranije je objavljena informacija da je UEFA pozvala predstavnike svojih 55 udruga članica, članove Europskog udruženja klubova, europskih liga i predstavnika FIFPro-a da u utorak održe videokonferencijski sastanak i zajedno razmotre situaciju.

"Rasprava bi se trebala odnositi na sva domaća i europska natjecanja, uključujući Euro 2020.", priopćila je UEFA.

Usto je krovna europska nogometna organizacija u utorak donijela odluku kako do daljnjega odgađa sve predstojeće turnire elitnih kola kvalifikacija za europska prvenstva u uzrastima do 17 i do 19 godina, a koji su se trebali održavati tijekom idućih mjesec dana.

Odluka je donesena preventivno kako bi se izbjegla situacija da igrači i igračice - među kojima je puno maloljetnika - budu izolirani u karantene bez svojih obitelji, ovisno o odlukama lokalnih vlasti.

Ova odluka utječe i na četiri hrvatske reprezentacije koje su izborile nastup u elitnim kolima, pa tako hrvatske U-17 i U-19 muške i ženske selekcije čekaju novi termin za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a koji će UEFA odrediti naknadno.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider