Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stigla i jedna manja kazna

Dinamo najavio žalbu na tešku kaznu: Modri dobili dvije utakmice bez gledatelja

Dinamo neće moći računati na podršku navijača u novim europskim izazovima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Disciplinska komisija Uefe kaznila je Dinamo zbog izgreda na utakmici Dinamo – Benfica u osmini finala Europske lige, objavila je UEFA na svojoj internetskoj stranici.

UEFA je Dinamu izbrojala četiri prekršaja – rasističko ponašanje, upotrebu pirotehnike, ubacivanje predmeta u teren i blokiranje stubišta na tribinama.

Kazna je sljedeća – dvije domaće utakmice bez gledatelja, 20.000 eura zbog rasizma i 47.000 za ostale prekršaje.

Dinamo je drugu utakmicu bez gledatelja dobio uvjetno na rok od dvije godine. Dinamo će, dakle, u sljedeću europsku sezonu krenuti pred praznim Maksimirom, a ponove li se prekršaji, može očekivati još jednu utakmicu bez gledatelja.

Drakonska kazna zbog spornog transparenta?

Kao rasističko ponašanje navijača navodno je protumačen keltski križ ucrtan u slovo O na transparentu s natpisom Blue Lions, koji se već godinama pojavljuje na Maksimiru, neslužbeno prenose hrvatski mediji.

Dinamo je ove sezone u skupini Europske lige protiv Spartak Trnave igrao sa zatvorenom sjevernom tribinom zbog izgreda u Belgiji na utakmici protiv Anderlechta. 

Pod istragom je bila i Benfica jer su igrači portugalske momčadi kasnili s izlaskom na drugo poluvrijeme, ali provukli su se bez kazne.

Dinamo najavio žalbu

Iz Dinama su objavom na službenoj internetskoj stranici potvrdili kaznu i obavijestili da su dobili još jednu za utakmicu protiv Viktorije. Dinamo je dobio 10.000 eura kazne i zabranu prodaje ulaznica vlastitim navijačima za prvo gostovanje u UEFA natjecanju.

Najavili su i žalbu na tešku kaznu za utakmicu protiv Benfice. 

"U odnosu na dio kazne kojim se zatvara stadion za gledatelje, GNK Dinamo je poduzeo pravne korake te ćemo u žalbenom postupku, vodeći se određenom argumentacijom, pokušati uvjeriti disciplinska tijela UEFA-e da ublaže taj dio kazne", stoji u priopćenju.

Još tri kluba kažnjena

Osim Dinama još tri kluba dobila su kaznu, a Dinamo Kijev zaradio je "čestitku" zbog sličnih prekršaja kao i zagrebački imenjak.

Za blokiranje stubišta, pirotehniku, ubacivanje predmeta i ulazak navijača u teren ukrajinski klub dobio je djelomično zatvaranje tibina na jednoj utakmici. Nisu dobili novčanu kaznu, a na sljedećoj utakmici moraju istaknuti transparent s porukom EqualGame i Uefinim logom.

Osim zagrebačkog i kijevskog Dinama, UEFA je kaznila Malmö i Chelsea novčanim kaznama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider