Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nova odluka za dva tjedna

UEFA prelomila: Odgađaju se sve utakmice u Ligi prvaka i Europskoj ligi

UEFA odgodila utakmice Lige prvaka i Europske lige na minimalno dva tjedna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krovna europska nogometna organizacija UEFA objavila je vijest da se odgađaju sve utakmice u Ligi prvaka i Europskoj ligi, kao i ždrijeb njezine završnice.

gol expired Nogometaš Chelseaja tvrdi da je pobijedio koronavirus u rekordnom roku: "Vidimo se uskoro" divider

"Nakon posljednjih informacija o širenju koronavirusa UEFA je donijela odluku da se odgađaju sve utakmice u Ligi prvaka i Europskoj ligi. Daljnje odluke bit će donesene sukladno razvoju cijele situacije. Isto tako, ždrijebovi obaju natjecanja neće se održati 20. ožujka", stoji između ostalog u priopćenju UEFA-e.

Ta odluka obuhvaća uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka i Europske lige koje su se trebale igrati u utorak, srijedu i četvrtak. Utakmice Juventus – Lyon i Manchester City – Real Madrid, koje su se trebale igrati u utorak, već su jučer odgođene jer su igrači torinskog i madridskog kluba stavljeni u karantenu.

Odgođeni su i susreti između Barcelone i Napolija te između Bayerna i Chelseaja, čiji je nogometaš Callum Hudson-Odoi pozitivan na koronavirus, te su svi igrači i članovi stožera kluba stavljeni u izolaciju.

Danas se Hudson-Odoi oglasio te rekao da je pobijedio virus i da je zdrav

Osim toga, ova odluka obuhvaća i utakmice četvrtfinala juniorske Lige prvaka u kojoj je zagrebački Dinamo trebao na Hitrec-Kacianu 17. ožujka ugostiti portugalsku Benficu.

gol expired Četiri moguća scenarija za rasplet La Lige, ali vjerojatno i drugih nogometnih prvenstava divider

Usto je krovna europska nogometna organizacija u utorak donijela odluku kako do daljnjega odgađa sve predstojeće turnire elitnih kola kvalifikacija za europska prvenstva u uzrastima do 17 i do 19 godina koji su se trebali održavati tijekom idućih mjesec dana.

Odluka je donesena preventivno kako bi se izbjegla situacija da igrači i igračice - među kojima je puno maloljetnika - budu izolirani u karantene bez svojih obitelji, ovisno o odlukama lokalnih vlasti.

Ova odluka utječe i na četiri hrvatske reprezentacije koje su izborile nastup u elitnim kolima, pa tako hrvatske U-17 i U-19 muške i ženske selekcije čekaju novi termin za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koji će UEFA odrediti naknadno.

gol expired Oštar napad na UEFA-u: ''Ljudi su bolesni i umiru, a vi igrate nogomet. To je apsurdno'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider