Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
betis ispao

Barca doznala protivnika: Valencia u finalu Kupa kralja

Valencia je svoje prvo finale nakon 2008. izborila pobijedivši Real Betis.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U finalu španjolskog nogometnog Kupa kralja 25. svibnja na stadionu Benito Villamarin u Sevilli igrat će Valencia i Barcelona.

Valencia je svoje prvo finale nakon 2008. izborila pobijedivši Real Betis sa 1:0 nakon što je prvi susret završio bez pobjednika 2-2. Pogodak odluke zabio je Rodrigo Moreno u 56. minuti na asistenciju Kevina Gameira.

U srijedu je plasman u finale izborila i Barcelona pobijedivši na Santiago Bernanbeu Real Madrid sa 3-0 nakon što je prvi susret završio 1:1. Golove za Barcu zabili su Luis Suarez (50, 72-11m) i Raphale Varane (69-ag).

Bit će to rekordno šesto uzastopno finale Cope del Rey za Barcu pri čemu je dobila zadnja četiri finala.

Barcelona je rekorder sa 30 naslova pobjednika španjolskog kupa, dok je Athletic Bilbao slavio 23 puta. Real je treći sa 19 naslova, a zatim slijede Atletico Madrid (10), Valencia (7), Real Zaragoza (6)...

Barcelona i Valencia su do sada igrali tri puta međusobno u finalu kupa, Barcelona je pobijedila dva puta, a Valencia jednom.

Katalonci su slavili 1971. nakon produžetaka 4:3, te 1952. također nakon produžetaka sa 4:2, dok je Valencija bila bolja u finalu 1954. pobijedivši sa 3:0.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider