Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Klub daje ''veliku donaciju''

Planet Real pogodila nova loša vijest: U bolnici sin preminulog predsjednika

Tri dana nakon što je od koronavirusa umro Lorenzo Sanz, bivši predsjednik Real Madrida, u utorak je u bolnicu zaprimljen i njegov 47-godišnji sin Francisco, izvjestile su španjolske novine Ideal de Granada i Ultima Hora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francisco Sanz je zaprimljen na odjel intenzivne njege nakon što je nekoliko dana imao visoku temperatiure i druge simptome. Bio je član Real Madrid Castille, podmlatka "kraljevskog kluba". Karijeru je završio u Malagi, a bio je predsjednik Granade.

Ranije tijekom dana je nogometni i košarkaši klub Real Madrid odlučio svom oboljelom gradu dati "veliku donaciju" kako bi se zdravstveni radnici mogli boriti protiv koronavirusa, izvijestila je u utorak predsjednica te autonomne pokrajine.

"Hvala Real Madridu zbog izuzetno važnog doprinosa borbi protiv koronavirusa i spašavanju života. Zaključila sam s njegovim predsjednikom Florentinom Pérezom jednu veliku donaciju u sanitarnom materijalu", priopćila je Isabel Díaz-Ayuso, predsjednica regije Madrida, koja je i sama zaražena koronavirusom.

Madrid i okolica su najveće žarište sa 12.325 oboljelih od ukupno 39.673 u Španjolskoj. Zdravstveni radnici danima apeliraju da im se hitno dostavi zaštitni materijal. Broj oboljelih iz dana u dan raste, a utorak je najteži dan od izbijanja pandemije.

gol expired Legendarni predsjednik Real Madrida preminuo od koronavirusa! divider

U ponedjeljak je u bolnicu zaprimljen bivši predsjednik Real Madrida, 72-godišnji Fernando Martín. Samo dva dana ranije umro je 76-godišnji Lorenzo Sanz, također bivši predsjednik "kraljevskog kluba".

U Španjolskoj je 87 posto preminulih imalo 70 godina ili više godina, rekao je u ponedjeljak šef zdravstvene službe Fernando Simón.

U Madridu je umrlo 1.535 osoba, a gradsko klizalište je privremeno pretvoreno u mrtvačnicu budući da se gradske posmrtne službe suočavaju s nedostatkom kapaciteta uslijed ritma kojim pristižu novi preminuli.

Real Madrid je prvi među sportskim klubovima poslao igrače i zaposlenike u karantenu kada je 12. ožujka dijagnosticiran Covid-19 njegovom košakašu Treyu Thompkinsu. Klupski centar na sjeveru grada, s oko 400 sportaša i zaposlnika, je zatvoren kao i stadion Santiago Bernabéu.

Šef klupske liječničke službe je hrvatski liječnik Niko Mihić. Za klub nastupaju 34-godišnji nogometaš Luka Modrić i 18-godišnji košarkaš Boris Tišma koji se dvanaest dana nalaze u samoizolaciji u kući gdje treniraju po individualnom programu.

Florentino Perez i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Tri glavna kandidata za novog centarfora Real Madrida: Perez ima novog favorita za Ronaldova nasljednika divider

Real Madrid u utorak nije otkrio koliko je novca donirao gradu za borbu portiv koronavirusa.

Klub, 13 puta prvak Europe u nogometu i 10 u košarci, na svojoj internetskoj stranici objavio je video kojeg je izradila vlast Madrida a čiji je cilj podići moral za više od šest milijuna zabrinutih stanovnika grada i okolice.

"Madrid, uskoro ćeš opet biti ti", istaknuto je na stranici 118 godina starog Real Madrida.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider