Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''skidam kapu juveu''

U Barceloni se naklonili Juventusu: ''Mogu osvojiti Ligu prvaka''

Nakon još jedne sjajne utakmice Stare dame teško je bilo ne odati im priznanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juventus se osvetio Barceloni za poraz u finalu Lige prvaka prije dvije godine. Vjerojatno bi svi u Torinu i onoj polovici Italije koja voli najtrofejniji talijanski klub prihvatili da je obrnuto, jer to bi značilo da su oni stigli do kraja u tom berlinskom finalu.

No Juve je barem malo naplatio taj dug. Momčad Maxa Allegrija nije primila ni jedan jedini gol u dvije utakmice protiv Lea Messija, Luisa Suareza, Neymara i ostatka društva, a to je uistinu pothvat kakav se baš i ne pamti.

Imala je Barcelona pregršt pokušaja, ali kad ispred vas stoji granitna obrana te Gigi Buffon na vratima, onda ti udarci lete spovuda samo ne u gol. Messi je pokušavao, ali sve je to bilo prilično neprecizno.

''To je nogomet. Željeli smo igrati u brzom ritmu s puno udaraca prema golu, ali je nedostajalo preciznosti u tim pokušajima. Bio je okršaj dva velika protivnika i skidam kapu Juventusu'', pohvalio je Luis Enrique gostujuću ekipu.

''Mogu li do finala? Imaju sve što je potrebno da osvoje Ligu prvaka, sjajnog trenera i odlične igrače, ali imat će veliku konkurenciju u ostalim polufinalistima.''

Tko je vaš favorit za osvajanje Lige prvaka?

Ukupno glasova:

U petak točno u podne počinje ždrijeb. I Real i Juve i Atletico htjeli bi izvući Monaco. Taj mladi, uzbudljivi,napadački Monaco kojeg nisu uspjeli ukrotiti ni Pep Guardiola ni Thomas Tuchel, ali svejedno je najpoželjniji izbor na ždrijebu.

''Juventus se zna braniti i još su jednom pokazali kako se to radi. Oni su igrali onako kako im odgovara. Juventus je bio bolji od nas u dvije utakmice i zaslužio je polufinale. Želim im sve najbolje i mislim da mogu osvojiti Ligu prvaka'', rekao je Gerard Pique nakon utakmice.

A Juventus sanja tu titulu već 21 godinu. Posljednji put Stara dama se popela na krov Europe 1996. godine kada su u Rimu pobijedili Ajax. U tih nešto više od 20 godina Juventus je igrao čak pet finalnih utakmica Lige prvaka, što je skoro pa četvrtinu svih finala. Posljednja četiri je izgubio (Borussia, Real, Milan, Barcelona), a sada je na korak do novog.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider