Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neshvaćeni pravednik

Crveni karton za fair-play: Pokušao pomoći protivniku, sudac ga isključio

Trener Seville Eduardo Berizzo isključen je nakon što je, po njegovim riječima, pokušao pomoći Liverpoolu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentinski trener Seville Eduardo Berizzo isključen je u 60. minuti utakmice Lige prvaka protiv Liverpoola na Anfieldu, u kojoj je njegova momčad izborila bod rezultatom 2:2. Berizza je sudac Danny Makkelie isključio nakon što je dva puta spriječio izvođenje auta bacanjem lopte u stranu.

Njegovo objašnjenje nakon utakmice bilo je vrlo zanimljivo: Berizzo tvrdi da je napravio sportski, fair-play potez i da je htio pomoći protivniku.

''U prvom poluvremenu, dok smo vodili, Liverpool je išao u kontru, a ja sam napravio nešto što nije u redu. Bacio sam loptu, pokušao sam spriječiti brzu kontru Liverpoola. Shvatio sam da je to bila pogreška'', rekao je Berizzo, koji tvrdi da se kobnim bacanjem lopte u drugom poluvremenu samo htio iskupiti.

''U drugom poluvremenu dogodila se slična situacija dok smo mi gubili. Odlučio sam baciti loptu kako bi se iskupio za ono što sam napravio u prvom poluvremenu. Shvatio sam da sam napravio pogrešku i pokušao sam postupiti sportski'', rekao je Berizzo.

Berizza je sudac isključio nakon što je u izvođenju auta spriječio Joea Gomeza pri vodstvu Liverpoola od 2:1. Situacija nije bila opasna po njegovu momčad; obrana Seville bila je postavljena, a Liverpool je imao aut duboko u svojoj polovici. Malo vremena pokušao im je ''kupiti'' Berizzo (ne)sportskim potezom, a tvrdi da je sudac jedini koji to nije shvatio,

''Objasnio sam to Jürgenu Kloppu i on je to shvatio, a jedini koji nije shvatio bio je sudac'', rekao je Berizzo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider