Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"ostajemo nogama na zemlji"

Tvorac Dinamovog juniorskog čuda puca od ponosa i samopouzdanja: "Zasluženo smo izbacili veliki Liverpool"

Juniori Dinama izborili su četvrtfinale juniorske Lige prvaka pobjedom protiv jednog od favorita za osvajanje.

Juniorska momčad Dinama plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka mladih nakon što je u dvoboju osmine finala u utorak na stadionu Hitrec - Kacian pobijedila Liverpool boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Trener juniora Dinama Igor Jovičević bio je očekivano presretan ostvarenim rezultatom, ali i skroman.

"Presretni smo! Borili smo se do kraja i uspjeli pobijediti protiv ovako velikog kluba. Ovo je veliki uspjeh, ali ostajemo čvrsto s obje noge na zemlji, ponizni i puni vjere u sebe", rekao je okupljenim novinarima Jovičević i nastavio.

"Ovo je utakmica generacije. Moramo ostati skromni i ići korak po korak kao i do sada. Liverpool je bio jedan od tri glavna favorita za osvajanje Lige prvaka. Imaju specifičan sustav koji prenose na starije uzraste i jako je teško igrati protiv njih. Iz tranzicije su najopasniji i traže brza krila. Možda je to drukčije izgledalo s tribina, ali vjerujte mi, to je jako teško zaustaviti a mi smo uspjeli danas u tome. Također, malo smo više preskakali igru, ali kada se pogledaju svih 90 minuta mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili", vjeruje trener juniora Dinama.

Junaka utakmice ponovno je bio kapetan i vratar Dinko Horkaš, koji je u raspucavanju jedanaesteraca zaustavio dva udarca gostujućih igrača, uključujući i odlučujući peti.

Dinamo će u u četvrtfinalu gostovati kod pobjednika dvoboja Chelsea - Montpellier koji je na rasporedu u srijedu. Četvrtfinalni dvoboji su na rasporedu 2. i 3. travnja, a pobjednici će se probiti na završni turnir Lige prvaka mladih, koji je na rasporedu od 26. do 29. travnja u Nyonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider