Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi prinčev mercato

Pukla prva stotka na St. James Parku: Saudijski gazda maštao o super-momčadi pa potrošio lovu na vatrogasna rješenja

Gazda Newcastlea počeo s Mbappeom, Pogbom, Baleom i Dembeleom, završio na Targettu, Burnu i Guimaraesu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da je navijačima Newcastlea netko prošle zime pričao kako će biti najrastrošniji klub u Europi u siječanjskom prijelaznom roku, rekli bi mu da je luđak, no u novoj nogometnoj stvarnosti situacija je sjedeća – Svrake su zimu završile s ulaganjem većim od stotinu milijuna eura.

Preciznije, trgovanje ove zime novog saudijskog gazdu koštalo je 102.100.000 eura. No, to je bilo samo terapijski šoping, kako bi se spasila tekuća sezona i zadržao premierligaški status, a ono pravo slijedi tek na ljeto.

gol expired Propao prvi pokušaj ambicioznog mejkovera: Samo dvojica pristala doći u šeikov novi Newcastle divider

Tko je stigao u Newcastle?

Ove zime najviše su potrošili na Lyonovog veznjaka Brunu Guimaraesa, za kojeg su im Francuzi izbili 42.100.000 eura, Chris Wood koštao ih je još 30.000.000 eura, a Kierana Trippiera platili su 15.000.000 eura.

Odštetu nisu isplatili jedino za lijevog beka Matta Targetta, koji je stigao na posudbu iz Aston Ville. Posljednje sate zimskog Mercata proveli su tragajući za stoperom i konačno ga pronašli u Brightonu te za Dana Burna isplatili još 15.000.000 eura.

To je na kraju bilo kompromisno rješenje jer je Burn bio tek četvrta želja sportskog direktora NUFC-a, ali stoper im je nasušno trebao, gorilo je pod nogama pa su se odlučili dovesti čovjeka koji je svoju nogometnu karijeru započeo upravo u Newcastleu.

gol expired Spektakularni transfer bio je na pomolu: Real je odmah rekao 'da', ali skupa zvijezda sve je stopirala divider

Eto, to je bilanca prvog prijelaznog roka saudijskog gazde, ali vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za ostanak u Premier ligi. Prije nekoliko mjeseci kad je stigao u klub maštao je o pojačanjima koja će mu donijeti naslov prvaka u što skorije doba, pričalo se o Diegu Carlosu, Ousmaneu Dembeleu, Garethu Baleu, čak i o Kylianu Mbappeu i Paulu Pogbi, međutim ovo je njihova trenutačna realnost…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider