Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pratite na GOL.hr-u

Kraj transfernog roka: Griezmann u Atleticu, napadač Dinama odlazi u Poljsku?

U najjačim europskim nogometnim ligama večeras završava ljetni prijelazni rok. Ovo je pregled transfera...

Večeras se do ponoći završava ljetni prijelazni rok na nogometnom tržištu u većini liga. U Bundesligi klubovi imaju vremena za transfere do 18 sati, u La Ligi i Premier ligi do ponoći, dok Serie A i Lige 1 prijelazni rok traje do 1 sat ujutro.

U Prvoj HNL također ljetni prijelazni rok traje do ponoći do kada se prema propozicijama HNS-a može dostaviti ''zahtjev za odobrenje međunarodnog transfera igrača''.

Nakon današnjeg datuma klubovi mogu prodavati ili posuđivati igrače u lige gdje je prijelazni rok još u tijeku.

Tijek događaja:

23:40 Saul je otišao na posudbu u Chelsea iz Atletico Madrida. 

23:30 Betis je potvrdio dolazak Hectora Bellerina iz redova Arsenala.

22:50 Lirim Kastrati na izlaznim vratima Dinama! U Maksimir je stigla ponuda poljske Legije u visini od milijun eura plus postotak od sljedećeg transfera. Navodno Kastrati nema ništa protiv odlaska u Varšavu, kao ni trener Damir Krznar.

22:40 Lokomotiva je dogovorila još jedan transfer u posljednjem danu prijelaznog roka. Doveli su 20-godišnjeg Thea Barbeta iz redova francuskog drugoligaša Dijona. Radi se o bivšem reprezentativcu koji je nastupao za mlađe kategorije Francuske, od U-16 do U-19.

22:20 Maribor je doveo srbijanskog napadača Ognjena Mudrinskog na jednogodišnju posudbu iz redova poljske Jagiellonije. Mudrinski je prošle sezone igrao za Goricu, a u HT Prvoj ligi upisao je 39 nastupa, 13 golova i četiri asistencije.

21:40 Antoine Griezmann je na korak od potpisa za Atletico Madrid. Prema posljednjim informacijama, dogovorio je sve uvjete s madridskim klubom, a sada se samo čeka dogovor dva kluba oko posljednjih detalja. Francuski  L'Équipe da je to gotova stvar.

21:30 Ante Vukušić neće potpisati za Slaven Belupo. Iako je bio na pragu potpisa za klub iz Koprivnice, na kraju se odlučio za odlazak u Italiju. Potpisao je za Messinu koja nastupa u trećem razredu talijanskog nogometa.

21:15 Osim ulaznog transfera Katića, bilo je nekoliko izlaznih transfera s Poljuda. Osim Vuškovića, Hajduk su napustili Ivan Brnić koji je raskinuo ugovor sa splitskim klubom i potpisao za Dugopolje te Tonio Teklić koji odlazi na novu posudbu u Varaždin.

21:10 Hajduk je službeno potvrdio dolazak stopera Nikole Katića iz momčadi škotskog Rangersa. Stigao je na jednogodišnju posudbu.

21:00 Prema posljednjim informacijama iz Španjolske sprema se veliki transfer na relacija Barcelona - Atletico Madrid. Antoine Griezmann mogao bi se vratiti u Madrid. Pregovori su uznapredovali i sada pregovaraju o završnim detaljima. Radi se o posudbi s opcijom otkupa.

20:15 Služben je potvrđen transfer Josipa Brekala u Torino. Hrvatski reprezentativac stigao je na posudbu iz Wolfsburga za iznos od milijun eura, a talijanski klub ima i opciju otkupa ugovora za dodatnih 11 milijuna eura.

19:50 Ponovno se javio katarski šeik na svom Twitteru profilu. Nakon što je napisao da mediji ne mogu izvršiti toliki pritisak da PSG proda Mbappea u Real, sada je napisao da se Real može javiti, ako su spremni ponuditi 220 milijuna eura. Još jedna provokacija u nizu...

19:30 Navodno je Real Madrid poslao novu ponudu za Kyliana Mbappea u visini od 220 milijuna eura kako bi ga doveo već ovog ljeta u svoju momčadi, ali PSG je odbio i tu ponudu, prenosi novinar Kaveh Solhekol.

19:25 Saul Niguez trebao bi doći na posudbu u londonski Chelsea iz Atletico Madrida, javlja Fabrizio Romano.

19:20 PSG je doveo Nuna Mendesa iz Sporting Lisabona na posudbu s pravom otkupa za 40 milijuna eura. Radi se o 18-godišnjem portugalskom reprezentativcu koji igra na poziciji lijevog beka. U suprotnom pravcu otišao je Pablo Sarabia 

18:40 Iako se pisalo da Barcelona želi vratiti Danija Olma u svoje redove, brzo je stigao demantij iz Njemačke. Navodno su ponudili čak 75 milijuna eura RB Leipzigu, ali njemački klub ne želi ga prodati. Tako je Dinamo ostao bez ogromne zarade od 10 milijuna eura, jer imaju postotak od budućeg transfera.

18:35 Real Madrid je službeno potvrdio dolazak Eduarda Camavinge.

18:15 West Ham je dogovorio dolazak Alexa Krala iz moskovskog Spartaka. Češki reprezentativac stiže na posudbu s opcijom na otkup ugovora.

18:00 Ilaix Moriba je prešao iz Barcelone u RB Leipzig za 16 milijuna eura plus šest u bonusima. Također, katalonski klub ima 10 % od budućeg transfera.

17:30 Pojavila se informacija da je Dinamo zainterisiran za braniča iz Gruzije, Iraklija Azarova koji trenutno nastupa za Dinamo Batumi, ali on do zimskog prijelaznog roka sigurno ostaje u klubu. Osim hrvatskog prvaka, žele ga i ruski Krasnodar, turski Trabzonspor i francuski Bordeaux.

16:55 Josip Brekalo trebao bi odraditi liječnički pregled u 19 sati prije potpisa za Torino, javlja Gianluca di Marzio.

16:50 Bivši igrač Bayerna Jerome Boateng potpisao je za Lyon kao slobodan igrač.

16:45 Nekada velika engleska nada i najmlađi debitant Arsenala u povijesti, Jack Wilshere trenira s talijanskim drugoligašem Comom i nada se pozivu iz talijanske Serie A. Oni ga ne mogu registrirati jer nema EU putovnicu.

16:30 Mladi talent iz redova francuskog Rennesa Eduardo Camavinga na pragu je potpisa za Real Madrid. Uskoro bi trebala stići službena potvrda, tvrdi Marca.

15:54 Bivši igrač Hajduka Mario Vušković u HSV-u će nositi dres s brojem 44. 

15:48 Bivši branič Zagreba Mateo Pavlović od danas je slobodan igrač. Napustio je francuski Angers za koji je nastupao od 2016. godine. U karijeri je još nastupao za Werder Bremen i Ferencvaroš.

15:17 Bivši francuski U-21 reprezentativac Odsonne Edouard dogovorio je transfer iz Celtica u Crystal Palace. Potpisat će petgodišnji ugovor, a transfer je vrijedan 17.000.000 eura. 

15:04 Dogovoreno! Josip Brekalo pristao je na jednogodišnju posudbu u Torino i uskoro bi trebao biti službeno predstavljen. 

15:00 Hector Bellerin na korak je od odlaska na posudbu u Betis iz Arsenala. 

14:27 Bivši branič Hajduka Mario Vušković i službeno je u HSV-u. Već je na prvom treningu.

14:10 Nikola Katić stigao je u Hajduk na jednogodišnju posudbu iz Rangersa! Prije tri godine otišao je iz Slaven Belupa u Glasgow gdje se nije izborio za mjesto standardnog stopera.

13:57 Lokmotiva je potvrdila dolazak Ivana Nevistića, najskupljeg Dinamovog pojačanja ovo ljeto, na jednogodišnju posudbu. 

13:15 Hajduk je potvrdio povratak Marca Fossatija! Pouzani veznjak vratio se kao slobodan igrač nakon što je polusezonu proveo u Splitu kao posuđeni igrač Monze. Pod vodstvom sunarodnjaka Tramezzanija je vrlo dobro igrao, a vidjet ćemo kako će se snaći pod novim trenerom.

Fossati bi trebao pojačati vezni red Bijelih jedino nije sigurno na čijoj bi poziciji trebao igrati. Pretpostavlja se umjesto Vukovića, no mnogi smatraju kako bi igra bez klasičnog zadnjeg veznog bila još veći rizik za ionako dosta riskantnu igru novog trenera Jensa Gustafssona.

12:50 Marin Pongračić novi je igrač Borussije iz Dortmunda u koju je stigao iz Wolfsburga koji ga je poslao na jednogodišnju posudbu.

12:43 Brighton je potvrdio transfer bivšeg igrača Barcelone Marca Cucurelle za 18.000.000 eura iz Getafea.

12:31 Arsenal nastavlja "bacati bisere za svinje", dogovorio je transfer igrača Bologne Takehira Tomiyasua za 18.000.000 eura odmah i još 2.500.000 u bonusima.

12:15 Službeno! Dinamo je potvrdio povratak Emira Dilavera.

11:43 Cure novi detalji oko posudbe Marija Vuškovića iz Hajduka u HSV. Abendblatt tvrdi da će Nijemci posudbu platiti 1.000.000 eura, plasiraju li se natrag u Bundesligu na koncu sezone, morat će uplatiti Bilima 3.500.000 eura odštete, a ne uspiju li, otkup ugovora će biti opcionalan. Liječnički je zakazan za danas.

11:20 Marcelo Brozović mogao bi neočekivano postati jedna od zvijezda dana. Naime, Mirror tvrdi kako ga Liverpool mami plaćom od sedam milijuna eura, dok ga Inter želi zadržati te mu ponuditi pet milijuna eura i novi ugovor. Sadašnji mu istječe sljedećeg ljeta, a Liverpool ga do tada želi uzeti na posudbu.

11:09 Torino je sve bliži Josipu Brekalu, tvrde Talijani. Procurili su detalji mogućeg posla, Torino nudi 1.000.000 eura Wolfsburgu za jednogodišnju posudbu uz obavezu otkupa ugovora za 12.000.000 eura na koncu sezone. Bivši igrač Dinama potpisat će ugovor na četiri godine uz opciju produljenja na pet. Modri također prate razvoj ove situacije jer im pripada 20 posto od budućeg Brekalova transfera.

11:04 Jordan Henderson je potpisao na još dvije godine s Liverpoolom.

11:01 Tottenham posljednjeg dana prijelaznog roka pokušava ukrasti Adamu Traorea Wolverhamptonu, ali Wolvesi zasad odolijevaju. Jedino što bi ih moglo slomiti je ponuda od 50.000.000 eura i više.

10:45 Dinamo je poslao Sandra Kulenovića na jednogodišnju posudbu u Lokomotivu.

10:34 Manchester United je odradio i formalnost te je službeno predstavio Ronalda, potpisao je na dvije godine uz opciju produljenja na još godinu.

10:16 - Službeno! Nikola Vlašić je novi igrač West Hama. Odšteta će biti 30.000.000 eura plus još 8.000.000 kroz bonuse, a Niksiju plaća od 4.000.000 eura po sezoni. 

10:04 Slaven Belupo ima novog trenera.

9:36 Duje Ćaleta Car za vikend je dobio zanimljivu ponudu iz Premier lige.

9:22 Juventus je službeno potvrdio povratak Moisea Keana. Dvogodišnju posudbu Evertonu platit će 7.000.000 eura, a njegov ugovor na kraju sezone otkupit će za 28.000.000 eura.

9:08 Manchester United dosad je dovodio, a sad mora nekog prodati. Sky Sports prenosi kako je dogovorio prodaju Daniela Jamesa u Leeds za 25.000.000 funti.

8:50 Barcelona je poslala službeni upit Atleticu za posudbu Joaa Felixa. Podsjećamo kako ništa nije nemoguće ludog posljednjeg dana prijelaznog roka.

8:40 Juventus se službeno oprostio od Cristiana Ronalda i objavio kako je za njega dobio 15 milijuna eura odštete. No ono što je za njih važnije, riješili su se plaće od 30-ak milijuna eura koja je opterećivala klupsku blagajnu i dopušteni dio budžeta za plaće prema Financijskom fair-playu.

8:30 Brazilski nogometaš Willian odrekao se bogate plaće u Arsenalu i potpisao za Corinthians za puno manji novac. Ovim su potezom bili oduševljeni i u Arsenalu i u njegovom novom klubu.

Je li moguć preokret u transferu Mbappea u posljednjim satima utorka?

8:20 Francuski mediji javljaju kako je Kylian Mbappe nakon očitog propadanja transfera u Real obavijestio čelnike PSG-a da nema namjeru potpisatu novi ugovor koji mu istječe u ljeto 2022. godine. Izrazio je želju da profesionalno odradi postojeći ugovor do kraja te u siječnju potpiše predugovor s Real Madridom koji bi ga sljedeće ljeto dobio potpuno besplatno.

Ova informacija tračak je nade za Real i ostavlja mogućnost još jednog velikog preokreta koji bi završio transferom u Madrid za 200 milijuna eura.

Dilaver se vraća u Dinamo

8:15 Dinamo bi danas trebao potvrditi povratak Emira Dilavera koji je prije godinu dana Maksimir zamijenio turskim Rizesporom za odštetu od milijun eura. Iskusni stoper raskinuo je ugovor s Turcima, a njegov odlazak pratile su optužbe čelnike kluba da je ''rasturio svlačionicu''.

Modri su jučer završili veliki transfer Jakića u Eintracht koji se obvezao kupiti igrača 1. srpnaj sljedeće godine, a do tada će biti na posudbi. Dinamo bi trebao dobiti sedam milijuna eura i 30% budućeg transfera.

Brekao i Vlašić još čekaju

8:10 Nikola Vlašić danas bi trebao završiti transfer iz CSKA Moskve u West Ham United, Dinamova protivnika u Europskoj ligi. Unatoč nekim napisima, taj dogovor jučer nije bio zaključen. Nije posve jasno ovisi li i ovaj transfer o dolasku Lingarda kome se još uvijek nadaju u Londonu. Mnogi tamošnji mediji tvrde da ovisi.

8:00 Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo, kojeg i zbog ovog razloga Zlatko Dalić nije zvao za tri utakmice kvalifikacija za SP, čeka rasplet svoje situacije. Opet se Lazio spominje kao moguća opcija gdje je već prije nekoliko dana stigao bivši nogometaš Hajduka Toma Bašić. No u priču se kao najizgledniji kupac uključio Torino Ivana Jurića.

Real doveo velikog talenta, Barca puni praznu balagajnu

7:50 Još jedan igrač napušta Barcu. Mladi Ilaix Moriba danas će nakon liječničkog pregleda potpisati za Leipzig. Na Camp Nou skupljaju novac, a od ovog posla trebalo bi im u blagajnu sletjeti novih 15 do 20 milijuna eura.

7:40 Barcelona je ipak prodala brazilskog beka Emersona Royala za koliko je i tražila. Tottenham je popustio i uzeo Brazilca za 30 milijuna eura plus bonusi.

7:30 Novi klub Lovre Majera prodao je kasno sinoć Realu svoj najveći dragulj za 30 milijuna eura plus bonuse. Eduardo Camavinga danas će potpisati za Real, ima 18 godina i slovi kao jedan od najvećih talenata europskog nogometa. Htjeli su ga gotovo svi klubovi, a naročito PSG pa mediji ovo nazivaju Realovom osvetom za odbijanje čak 200 milijuna eura za Kyliana Mbappea.

7:20 Domagoj Bradarić odlazi na posudbu jer u Lilleu se nije uspio izboriti za minutažu zadnjih mjeseci. Odlazi u Strasbourg.

Hajduk dovršava dva transfera

7:00 Hajdukov predsjednik Nikša Jakobušić jučer je na skupštini kluba najavio kako će danas odraditi dva posljednja posla ovog ljeta.

U klub se vraća talijanski veznjak Marco Fossati s kojim će biti potpisan ugovor na tri godine, a Poljud napušta mladi stoper Mario Vušković koji seli u njemački HSV na posudbu uz obavezu otkupa (i postotak od budućeg transfera).

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider