Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Recesijsko rješenje

Barcelonin genijalac osigurao Xaviju novu obranu: Po dvojica iz Ajaxa i Chelseaja, cijena? Samo sedam milijuna eura!

Barcin sportski direktor ispunio je trenerovu želju i u skladu s trenutačnim mogućnostima osvježio momčad za sljedeću sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Katalonski prvoligaš Barcelona planira biti financijski konkurentan za bitku za Haalanda do sljedećeg ljeta pa će morati pametno s novcima, ekonomska kriza još trese, a Xavi želi remont posljednje linije.

Tu na scenu stupa njihov relativno novi sportski direktor, Mateu Alemany Font, koji bi mu mogao ispuniti želju za samo sedam milijuna eura?!

Dvojica iz Ajaxa, dvojica iz Chelseaja

Započeo je na desnoj strani i pronašao zanimljivog igrača kod svojih standardnih "vanjskih suradnika“ u Ajaxu. Bacio je, naime, oči na beka Noussaira Mazraouija. On 30. lipnja može otići bez odštete, a poslije nedjeljnog gola u derbiju s PSV-om potvrdio je kako će to i učiniti.

Njegov agent Mino Raiola već je mjesecima na telefonu s Laportom oko mogućeg dolaska Erlinga Haalanda pa je stigao prozboriti koju i o marokanskom beku, a bit će odlično i ekonomično rješenje za odlazak Sergija Roberta i Mousse Waguea, na kojima planiraju uzeti koji milijunčić eura.

gol expired Junak Barcelone: Skupo je plaćen, nije doveden zbog golova, ali kad god zabije… divider

Talijanski transferni stručnjak Fabrizio Romano potvrdio je kako je šaku ruke Laporti dao i Chelseajev Cesar Azpilicueta po istim uvjetima kao i Mazraoui. Stiže bez odštete kad mu istekne ugovor, odbio je Engleze jer mu nude produljenje na samo jednu godinu jer je stariji od 30. Barca mu je ponudila angažman na čak tri, dvije obavezne i jednu opcionalnu, a u Xavijevoj rotaciji mogao bi pokriti i bekovske pozicije po potrebi.

I tih sedam milijuna je opcionalno

Dok već pregovaraju s igračima Chelseaja, Romano prenosi kako su blizu dogovora s Andreasom Christensenom, u svakom slučaju bliže nego Bayern, koji ga također želi i Chelsea, koji mu nudi novi dogovor, međutim ovom se ne ostaje jer u Londonu nema zajamčenu minutažu. Smatra kako će ju u Barci lakše dobiti jer odlaze Lenglet i Umtiti, a Pique bi mogao objesiti kopačke o klin…

gol expired Barcelona napokon prekinula crni niz, jedva su slomili otpor slabašnog Alavesa divider

Obranu će zaključiti još jedan ajaxovac, uskoro bivši, Nicolas Tagliafico, za kojeg će morati nešto platiti, no ni to nije obavezno, nego samo opcija. Ajax navodno želi prodati odmah, ali je Alemany dogovorio posudbu s Marcom Overmarsom do kraja sezone uz opciju otkupa za 7.000.000 eura. Ne zadovolji li do ljeta, prebacit će se na Josea Gayu, koji je također Xavijeva želja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider