Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rebić izgubio

Tomasov i Livaja zabili: Astana uvjerljivo slavila, AEK teško poražen

Marin Tomasov i Marko Livaja bili su strijelci za kazahstansku Astanu, odnosno grčki AEK u prvim susretima posljednjeg, 4. pretkola Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometaši Marin Tomasov i Marko Livaja bili su strijelci za kazahstansku Astanu, odnosno grčki AEK u prvim susretima posljednjeg, 4. pretkola Europske lige.

Tomasov je postigao prvi pogodak u 3-0 (2-0) domaćoj pobjedi Astane protiv bjeloruskog BATE Borisova, dok je Livaja doveo AEK u vodstvo protiv turskog Trabzonspora, ali je njegov sastav na kraju izgubio sa 1-3 (1-2).

Tomasov je doveo Astanu u vodstvo u 23. minuti, a u strijelce su se potom još upisali Logvinenko (44) te Sigurjonsson (52-11m). Tomasov je igrao do 82. minute, dok je Luka Šimunović odigrao čitav susret za domaće.

Livaja, koji je odigrao svih 90 minuta, doveo je AEK u vodstvo u 4. minuti preciznim udarcem sa 12 metara, ali Trabzonspor je zahvaljujući "hat-tricku" Ekubana (29, 44, 70) stigao do velike prednosti pred uzvrat.

Reprezentativni napadač Ante Rebić odigrao je prvo poluvrijeme u 0-1 (0-1) porazu Eintrachta iz Frankfurta na gostovanju kod Strasbourga.

Ivan Kardum je branio, a Andro Švrljuga je odigrao svih 90 minuta za Suduvu kod koje je Josip Tadić igrao do 70. minute u 0-0 domaćem remiju protiv Ferencvarosa.

Rijeka povela i stala: Gent uraganski preokrenuo, ali Bijeli imaju vrlo aktivan rezultat Tibor Halilović i igrači Rijeke slave pogodak (Foto: AFP) Tibor Halilović i Antonio Čolak (Foto: AFP) Tibor Halilović i Michael Ngadeu (Foto: AFP) Gent - Rijeka (GOL.hr)

Branič Špiro Peričić igrao je čitavu utakmicu za Maribor koji je na gostovanju kod Ludogoreca odigrao 0-0.

Karlo Bartolec odigrao je čitavu utakmicu za FC Kopenhagen u 3-1 domaćoj pobjedi protiv Rige, dok Robert Mudražija nije konkurirao za nastup u domaćoj momčadi. Kod gostiju je Tomislav Šarić ostao na klupi.

U susretu varšavske Legije i Rangersa iz Glasgowa napadač Sandro Kulenović je odigrao čitav susret za domaće za koje je veznjak Domagoj Antolić ušao u igru u 71. minuti, dok je stoper Nikola Katić igrao čitav susret za goste kod kojih je branič Borna Barišić ostao na klupi.

Veznjak Marin Ljubičić odigrao je čitav susret za Slovan iz Bratilsave koji je na svom terenu sa 1-0 (0-0) svladao solunski PAOK kod kojega je Josip Mišić ostao na klupi.

Branič Jozo Šimunović igrao je čitavu utakmicu u 2-0 (0-0) domaćoj pobjedi Celtica protiv švedskog AIK-a.

Veznjak Filip Ozobić nije konkurirao za nastup u momčadi azerbajdžanskog Qarabaga koji je izgubio sa 2-3 (1-2) na gostovanju kod Linfielda u Sjevernoj Irskoj. 

REZULTATI:

Astana (Kaz) - BATE (Bje) 3-0
Ararat-Armenia (Arm) - F91 Dudelange (Luk) 2-1
Suduva (Lit) - Ferencvaros (Mađ) 0-0
Malmo (Šve) - Bnei Yehuda (Izr) 3-0
Ludogorec (Bug) - Maribor (Slo) 0-0
Feyenoord (Niz) - Hapoel Be'er Sheva (Izr) 3-0
FC Kopenhagen (Dan) - Riga (Lat) 3-1
AEK (Grč) - Trabzonspor (Tur) 1-3
Legia (Polj) - Rangers (Ško) 0-0
Strasbourg (Fra) - Eintracht Frankfurt (Njem) 1-0
AZ (Niz) - Antwerpen (Bel) 1-1
Gent (Bel) - RIJEKA (HRV) 2-1
PSV (Niz) - Apollon (Cip) 3-0
FCSB (Rum) - Vitoria Guimaraes (Por) 0-0
Celtic (Ško) - AIK (Šve) 2-0
Linfield (S. Irs) - Qarabag (Aze) 3-2
Braga (Por) - Spartak Moskva (Rus) 1-0
Torino (Ita) - Wolverhampton Wanderers (Eng) 2-3
Espanyol (Špa) - Zarja (Ukr) 3-1
Partizan (Srb) - Molde (Nor) 2-1
Slovan Bratislava (Svk) - PAOK (Grč) 1-0

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider