Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
preokret koji se pamti

Barca se još nije oporavila: Prije godinu dana Kloppovi Redsi šokirali su ih, a jedan korner ušao je u povijest

Da je u nogometu sve moguće, pokazao je Liverpool prije točno godinu dana...

''Corner taken quickly… Origi!!!'', riječi su komentatora televizijskog prijenosa koje su ušle u kolektivnu memoriju navijača Liverpoola, ali i mnogih drugih koji su promatrali kako Redsi nemogućim preokretom ruše Barcelonu za finale Lige prvaka.

Jasno, riječ je o Liverpoolovoj pobjedi 4:0 protiv Barcelone na Anfieldu prije točno godinu dana nakon 0:3 u prvoj utakmici. Korner je lukavo izveo Trent Alexander-Arnold – ispostavit će se kasnije, ne baš slučajno – a neočekivani heroj postao je Divock Origi, koji je svojim drugim golom zapečatio Barcinu sudbinu.

gol expired Udar groma koji će biti teško izbjeći: Fenomen je stigao divider

Repovi tog Barcina debakla vuku se i danas. Mnoge niti na Camp Nou popucale su nakon te večeri, mnogi kosturi ispali su iz ormara: raskol se dogodio na svim razinama, a sukobi su postali javni, s vremenom poprimiajući i pomalo bizarne razmjere.

Nakon prve utakmice preokret je izgledao kao nemoguća misija

S druge strane, čini se da je na Liverpool ta pobjeda imala potpuno obrnut učinak. Kloppova družina, ionako moćna i dobro uštimana, kao da je postala nepobjediva nakon te večeri. U finalu su se obračunali s Tottenhamom, a u novoj sezoni odlučili su napokon i vratiti taj ukleti naslov prvaka Engleske na Anfield.

U tome ih je zaustavila tek globalna pandemija koronavirusa, u Liverpoolu se nadaju samo privremeno. U Ligi prvaka, doduše, ne moraju strahovati za nastavak sezone – u obrani naslova spriječio ih je Atletico Madrid.

gol expired Reprezentacija pokušala preoteti Bjelicu bogatom ponudom, Fener imao odgovor: Turci otkrili koliko bi trebao zarađivati divider

No vratimo se na nevjerojatnu večer na Anfieldu i premotajmo film na prvu utakmicu. Bio je to klasični susret za koji vrijedi ona floskula da ''rezultat ne ocrtava pravo stanje na terenu.'' Liverpool se jako dobro nosio s Barcelonom na Camp Nouu, ali Katalonci su bili ti koji su zabijali, a kada je Lionel Messi iz slobodnjaka fantastično svladao Allisona, činilo se da je pitanje putnika u finale riješeno.

Pogotovo zato što Liverpool u uzvratu nije mogao računati na dvije zvijezde – Roberta Firmina i Mohameda Salaha. Egipćanin se pojavio na stadionu u majici s natpisom ''Never give up'', a njegovi suigrači igrali su baš tako.

Bio je čak i u drugoj momčadi te sezone, a onda je zablistao kad je bilo najvažnije

Možda je najbolje taj slogan ''nema predaje'' utjelovio često kritizirani kapetan Jordan Henderson, koji je u prvom poluvremenu dobio nezgodan udarac, ali je s ozlijeđenim koljenom, pod injekcijama i tabletama, stisnuo zube i odigrao ostatak utakmice kao da se ništa nije dogodilo. Njegovi suigrači slijedili su njegov primjer, a u heroja večeri prometnuo se igrač koji je dotad bio u drugom, ako ne i trećem planu.

gol expired Oglasio se Stipe Miočić i potvrdio borbu koja se dugo čeka: "To će se dogoditi i točka" divider

Origi je te sezone igrao rijetko, neko vrijeme bio je čak i u drugoj momčadi. Zabio je tri gola u cijeloj sezoni do utakmice s Barcom, a onda je u polufinalu i finalu Lige prvaka zabio još toliko i osigurao mjesto u povijesnim knjigama Liverpoola.

Dva gola dodao je Gini Wijnaldum, a nakon lukavog gola za 4:0 tribine su eksplodirale.

"To što su dečki napravili - taj miks velikog srca i nogometnog znanja - to je nevjerojatno. Rekao sam im prije utakmice: 'Mislim da je preokret nemoguć, ali zato što ste vi u pitanju imamo šanse"', rekao je Klopp tog 7. svibnja koji će se dugo pamtiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider