Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lokomotiva crna mačka

Luda utakmica na Kranjčevićevoj: Hajduk ispustio dva pogotka prednosti, na kraju Sentić spašavao bod

Lokomotiva i Hajduk remizirali su 2:2 u 15. kolu SuperSport HNL-a.

U susretu su 15. kola SuperSport HNL-a Lokomotiva i Hajduk su na stadionu u Kranjčevićevoj ulici igrali 2:2 (0:0).

Hajduk je poveo 2:0 golovima Emira Sahitija (61) i Jana Mlakara (66), da bi Lokomotiva u samoj završnici uspela poravnati preko Ibrahima Aliyua (88) i Indrita Tucija (90+6).

gol expired VIDEO, FOTO Pogledajte posljedice tučnjave Boysa i Torcide, policija i hitna morale intervenirati divider

Sve do 59. minute susret u Kranjčevićevoj bio je potpuno nezanimljiv ukoliko se isključi bespotrebna nervoza u završnici prvog poluvremena kada su zbog međusobnog naguravanja žute kartone dobili Mikanović i Miličević. A tada je kolosalnu priliku za Lokomotivu promašio Kulenović. Prizemni ubačaj s desne strane prošao je kroz srce kaznenog prostora Hajduka, gostujuća obrana nije ga uspjela raščistiti pa je do lopte na drugoj vratnici stigao Kulenović. No, iako neometan on je sa šest metara prebacio gredu.

gol expired Pogodio suca kopačkom pa mu prijetio s ograde: "Čekat ću te ja poslije utakmice" divider

Kazna za taj promašaj bila je ekspresna. Niti dvije minute potom Grgić je uposlio Sahitija koji se na 20-ak metara od domačeg gola uspio okrenuti i istovremeno osloboditi čuvara. Uslijedio je precizni prizemni udarac u desni kut iznenađenog Čavline za veliko slavlje kako igrača na terenu tako brojnih navijača Hajduka na tribinama.

gol expired Policija spriječila jednu dogovorenu tučnjavu navijača u Zagrebu, pronađeno više drvenih palica divider

U 66. minuti Hajduk je udvostručio prednost. Grgić je lijepo proigrao Krovinovića na lijevom krilu, ovaj je iz prve poslao prizemnu loptu na peterac gdje je natrčao Mlakar koji je bez problema okrunio odličnu kombinaciju suigrača.

Iako se pred kraj dvoboja Hajduk povukao, Lokomotiva nije opasnije zaprijetila sve do 88. minute. Tada je Mikanović pogrešno procijenio let lopte, do nje je stigao Tuci i projurio po lijevom krilu te zatim ubacio pred vrata gdje je natrčao Aliyu i s osma metara lakoćom svladao Sentića.

Do izjednačenja su domaći stigli u posljednjoj, šestoj minuti sudačke nadoknade. Sudac Lovrić je poklonio slobodni udarac Lokomotivi na sredini igrališta, svi igrači su se preselili u kazneni prostor Hajduka, a loptu je ubacio vratar Čavlina. Awaziem je bio najviši u skoku, ali je odbio loptu samo na rub 16-erca na nogu Tuciju koji je sjajnim volejem neobranjivo pogodio gornji desni kut.

Sukob Bad Blue Boysa i Torcide VIDEO Žestok okršaj uoči utakmice: Potukli se Boysi i Torcida, policija privela 30-ak osoba divider

Kalinić i Elez morali napustiti teren

Osim bez važna dva boda Hajduk je zbog ozljeda ostao i bez dva važna igrača, stopera Josipa Eleza te vratara i kapetana Lovre Kalinića. Elez je zbog ozljede mišića morao biti zamijenjen još sredinom prvog poluvremena, da bi se u 82. minuti Kalinić uhvatio za lijevo koljeno u situaciji kada u njegovoj blizini nije bilo niti jednog igrača kako njegove tako i domaće momčadi.

gol expired Borna Gojo osvojio prvi naslov u karijeri i osigurao najbolji plasman na ljestvici divider

Drugi Hajduk sada ima 31 bod, četiri manje uz utakmicu više od vodećeg Dinama, a četiri više od trećeg Osijeka. Lokomotiva je sedma sa 14 bodova, jednim više od osmog Šibenika, a dva više od devete Rijeke. Na dnu je Gorica sa šest bodova i utakmicom manje.

Službene postave:

Tablica HNL-a:

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider