Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Talijanski novinari šokirani: Šamaranje na Maksimiru, Dinamo puca na drugi krug

Bjelica je pročitao Atalantinu igru kao jeftinu kuharicu, dok Gasperini nije znao što ga je snašlo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kakvo iznenađenje! Prava rapsodija Modrih, ludnica na Maksimiru. Dinamo je na krilima Oršića i Olma na proste faktore razbio trećeplasiranu momčad elitne talijanske lige. Modri su uništili Atalantu u prvih 45 minuta. Dalje je bila formalnost.

Sada su valjda progledali i najveći skeptici. Dinamo je pod vodstvom Nenada Bjelice izrastao u respektabilan europski klub koji je kadar dostojno parirati bogatim klubovima iz najjačih liga.

Modri nisu samo pobijedili Atalantu, nego su je u potpunosti nadigrali. U nogometu je uvijek moguće da slabija momčad iznenadi na papiru jaču, ali to što je Dinamo napravio Atalanti prelazi razinu rezultatskog iznenađenja.

Bjelica je pročitao Atalantinu igru kao jeftinu kuharicu

Tko se mogao nadati da će Modri voditi 3:0 nakon prvog poluvremena!? Takav rezultat i takvu dominaciju teško je očekivati i kada Dinamo igra protiv najslabijih klubova iz HNL-a. Trebali ste samo vidjeti lica talijanskih novinara u poluvremenu da biste shvatili kakav je to bio šok. Samo su se pogledavali, nikome nije bilo do priče.

gol expired Dinamovci pucaju od samopouzdanja: "Vjerujemo da možemo do drugog mjesta u skupini" divider

Atalanta u prvom dijelu nije napravila baš ništa. Bjelica je taktički u potpunosti nadmudrio iskusnog Gian Piera Gasperinija. Kako su se njegovi igrači postavili i igrali, očito je da nisu očekivali da će Bjelica promijeniti formaciju i zaigrati s tri stopera te dva visoko postavljena beka, koja su se hitro vraćala u obranu svaki put kada bi Modri izgubili loptu.

Vjerujete li da ovaj Dinamo može proći ovu skupinu?

Ukupno glasova:

Bjelica je pročitao Atalantinu igru kao jeftinu kuharicu, dok Gasperini nije znao što ga je snašlo. Možda je i to razlog što nije prošao u velikim klubovima.

Dinamo je na svoju staru "foru“ uhvatio Atalantu

Atalanta nije ništa napravila da bi se prilagodila stanju na terenu. Čini se da su igrači gostujuće momčadi bili toliko iznenađeni sjajnom Dinamovom igrom da nisu bili u stanju reagirati. Bolje rečeno, nisu mogli, Dinamo im nije dao.

gol expired Trener Atalante priznao: "Dinamo nam je očitao lekciju. Ovo je Liga prvaka" divider

Dinamo je na svoju staru "foru“ uhvatio Atalantu, čiji je trener očito slabo prostudirao hrvatskog prvaka. Početnim presingom stvorio je pomutnju u redovima gostiju. Visoko postavljeni bekovi iznenadili su Talijane. Modri nisu napravili pogrešku kao protiv Ferencvarosa, kada su također rano poveli i onda se povukli.

Ovaj put nastavili su napadati protivnika sa željom da što prije postignu još jedan gol. Nisu stali ni nakon drugog gola, išli su po treći, a nakon trećeg po četvrti. Dinamo je masakrirao Atalantu u maniri njemačkog mentaliteta. Kada je nanjušio da je Atalanta ranjiva, nije ju ispuštao iz čeličnog stiska. Nastavili su Modri gaziti u viskom ritmu sve dok nisu dokrajčili malaksalog protivnika.

gol expired Talijanski mediji nahvalili Dinamo i pokopali Atalantu: Užasan debi, noćna mora na Maksimiru divider

Impresionirali su discipliniranim izvršavanjem taktičkih postavki, funkcionirali su kao urica. Posebno su dojmljive bile hitre transformacije iz obrane u napad i obratno. Bjeličini puleni izgledali su fizički moćno. U tom pogledu samljeli su Atalantu.

Ovaj Dinamo pokazao je da ni pred kim ne saginje glavu

Dinamo je sjajno otvorio Ligu prvaka. Ne treba sada previše poletjeti, pretjerana euforija nikada nije dobar saveznik, ali tri boda i pobjeda s velikom gol-razlikom protiv drugog favorita skupine, tako su kladionice rezonirale, daju mu za pravo da se nada kako može proći u drugi krug natjecanja. To više nije fatamorgana već realnost.

gol expired Bjelica otkrio kako se odlučio za promjenu formacije: "Čim sam ih prvi put vidio..." divider

Nećemo sada pretjerivati i reći da Modri mogu očekivati bod(ove) u Manchesteru, ali ne treba se ni predati unaprijed. Ovaj Dinamo pokazao je da ni pred kim ne saginje glavu.

Modri praktički nemaju što izgubiti na Etihadu, City će biti veliki favorit, stoga mogu igrati opušteno i pokušati izvući nešto ako se ukaže prilika. Ako ne, nikom ništa. City ionako nije Dinamova meta. Gostovanje u Harkivu bit će mu mnogo važnije.

gol expired Zagrebački dečko i Dinamov junak skroman nakon hat-tricka u debiju u Ligi prvaka divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider