Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pojačanja u staroj dami

Dolaze iz redova rivala: Juventus doveo zamjene za Buffona i Danija Alvesa

Juventus je našao zamjene za Gigija Buffona i Danija Alvesa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dosadašnji vratar Arsenala Poljak Wojciech Szczesny (27) karijeru će nastaviti u redovima talijanskog prvaka Juventusa.

Szczesny, koji je posljednje dvije sezone proveo na posudbi u Romi, potpisao je ugovor na četiri godine, dok će Arsenalu pripasti 11 milijuna eura odštete.

Poljski vratar će u redovima torinske Stare dame zarađivati oko 3,5 milijuna eura po sezoni, a u klub dolazi kao nasljednik Gianluigija Buffona koji se planira oprostiti nakon SP-a u Rusiji iduće godine.

Szczesny je u Arsenal stigao 2006. kao 16-godišnjak iz varšavske Legije. Tri godine kasnije probio se do prve momčadi i na vratima Topnika sakupio je 181 nastup. Nakon što je Arsenal u ljeto 2015. kupio Petera Čecha, Poljak je preselio na posudbu u Romu. Na vratima poljske reprezentacije je upisao 28 nastupa.

Reprezentativni branič AC Milana Mattia De Sciglio (24) karijeru će nastaviti u Juventusu, a vrijednost transfera je deset milijuna eura.

De Sciglio je ponikao u AC Milanu, a u prvu momčad ušao je kao 19-godišnjak. Za reprezentaciju Italije upisao je 31 nastup, a u svom novom klubu trebao bi igrati na poziciji desnog braniča, umjesto Brazilca Danija Alvesa, koji je otišao u PSG. De Sciglio će se u Juventusu ponovno udružiti s Maxom Allegrijem, trenerom koji je ga je već trenirao u Milanu i koji ga je uveo u seniorski nogomet.

Prije nekoliko dana u suprotnom smjeru je otišao stoper Leonardo Bonucci za kojeg je AC Milan platio Juventusu 40 milijuna eura odštete.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider