Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
to bi bilo pravo pojačanje

Švedski mediji: U Hajduk stiže poznato ime, povremeni reprezentativac koji je igrao u Premier ligi

Još jedno ime, ovaj put dosta poznato veže se za dolazak u splitski Hajduk.

Poznati švedski portal Sportbladet donosi informaciju koja bi se mogla svidjeti navijačima Hajduka. Nekad jedan od najvećih talenata švedskog nogometa, danas 29-godišnji Alexander Kačaniklić na pragu je dolaska u splitski Hajduk.

Radi se o poznatom imenu, lijevom krilu i pravom pojačanju za Splićane. Kačaniklić se nogometno školovao u mlađim uzrastima Liverpoola i Fulhama, a u Londonu je započeo svoju seniorsku karijeru. Igrao je i za Watford i Burnley, a prije pret godina preselio je u Kopenhagen.

Potom je dvije godine igrao u francuskom Nantesu, a onda se vratio u domovinu, u Hammarby od kuda bi trebao prijeći u Hajduk, kako piše Sportbladet. U domovini je oživio karijeru jer je za Hammarby postigao 19 pogodaka te upisao još 20 asistencija.

Prošle godine nastupao za Švedsku

Za hrvatske prilike radi se o iznimno bogatoj karijeri u kojoj je upisao i preko 20 nastupa za švedsku reprezentaciju u koju se nakon šest godina vratio prije točno godinu dana. Protiv Kosova je čak predvodio Šveđane kao kapetan, no jasno je da nije u prvom planu već je samo povremeni reprezentativac.

Prema procjenama cijena za Kačaniklića iznosi oko 750 tisuća eura, a zanimljivo je kako otkad je u splitski klub stigao sportski direktor Mindaugas Nikoličius s Poljuda više novinarima ne cure informacije kao prije pa je teško provjeriti ovakve poslove.

Podsjetimo, prije dva dana je najpoznatiji talijanski novinar specijaliziran za transfere, Gianluca di Marzio, objavio kako na posudbu do kraja sezone iz Monze put Splita dolazi 28-godišnji veznjak Marco Fossati.

Vidjet ćemo do 15. veljače, do kada traje prijelazni rok, koji poslovi će se ostvariti, a ono što klupskoj blagajni pod hitno treba je rješavanje nekih igrača koji su budžet opteretili svojim povećim plaćama. Litvanski sportski direktor ima zadatak počistiti dio svlačionice, vidjet ćemo što će uspjeti u ovih nekoliko dana koliko je ostalo do kraja prijelaznog roka u HNL-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider