Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na stadionu Maksimir

Svečano otkrivena spomen ploča legendarnom Cici Kranjčaru: Niko održao emotivan govor

Dinamo će nazvati juniorski teren prema svom bivšem igraču i treneru Zlatku Cici Kranjčaru.

Uoči sutrašnje utakmice Europske lige između Dinama i bečkog Rapida, na stadionu Maksimir svečano je oktrivena spomen ploča Zlatku 'Cici' Kranjčaru po kome će se zvati juniorski teren.

U anketi za vlasnike DZG fan tokena u aplikaciji Socios.com odlučeno je da će juniorski teren u sklopu stadiona Maksimir biti nazvan po legendi kluba Zlatku Cici Kranjčaru koji je umro u ožujku ove godine.

U anketi unutar aplikacije vlasnici Dinamovog fan tokena mogli su birati između pet legendi kluba, a to su bili Zlatko Kranjčar, Dražan Jerković, Krasnodar Rora, Zlatko Škorić i Slaven Zambata. Uz više od 2.300 glasova te ukupnih 36.03% izabran je Cico Kranjčar.

"Siguran sam da su se navijači u ovom izboru vodili srcem i emocijama. Imam veliku potrebu odati počast svim legendama koje su bile u ovom izboru, ali i svima koji su stvarali temelje Dinama svojim nogometnim i ljudskim vrlinama," kazao je bivši igrač Dinama i sin legende kluba Niko Kranjčar.

gol expired Krznar: "Na nama je da Rapidu malo skrešemo krila. Pritisak nas neće sputati" divider

"Hvala roditeljima, bakama i djedovima koji su nam kroz svoje priče i uspomene na svoje idole uspjeli barem malo pokazati koliko su ti velikani značili. Najbitnije je da mi nastavimo učiti našu djecu tko su ti ljudi i koliko su bitni u stvaranju povijesti našeg Dinama. Bez njih Dinamo ne bi bio ovo što je danas, i nikad ne bi smjeli otići u zaborav. Siguran sam da će nove generacije ispisati nove priče na ovim terenima, a da ćemo ih mi ponosno prenositi na iduće generacije," dodao je Niko.

Svečanom događaju prisustvovali su i predsjednik Dinama Mirko Barišić, predsjednica uprave kluba Vlatka Peras i članovi uprave Amra Peternel i Krešimir Antolić, sportski direktor kluba i glavni trener prve momčadi Dinama Damir Krznar, voditelk Nogometne škole Dinamo Željko Kopić, trener juniorske momčadi Jozo Bandić, te predstavnici bečkog Rapida čiji je dres Kranjčar nosio sedam godina.

gol expired Real odao priznanje Modriću: Hrvatski kapetan zauvijek će pamtiti današnji dan "Ostalo je povijest" divider

"Drago mi je što je danas s nama na ovom lijepom događaju sin legende kluba Niko Kranjčar. Isto tako, drago mi je da je spona između naša dva kluba, Dinama i Rapida, bio upravo Cico Kranjčar. Uvjeren sam da će to prijateljstvo između klubova ostati trajno i da ćemo se uvijek rado prisjećati Kranjčara, kao i svih naših velikana. Nadam se da će ovo biti uzor generacijama koje tek dolaze," istaknuo je predsjednik Dinama Mirko Barišić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider