Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SUPERSPORT

Sve što trebate znati uoči finala Lige prvaka!

U nedjelju u 21h konačno ćemo saznati tko će osvojiti Ligu prvaka

Hoće li Bayern po šesti put osvojiti Ligu prvaka ili je napokon došao red na PSG da prvi puta osvoji prestižni trofej? Opširnu analizu donosi vam SuperSport 

U nedjelju nas očekuje susret titana — Bayerna i PSG-a

Prvak Francuske PSG i prvak Njemačke Bayern, dvije su momčadi koje su imale više vremena za odmor uoči ove završnice. Francusko prvenstvo nije niti nastavljano nakon izbijanja pandemije koronavirusa i to je jedina od velikih liga koja je ranije prekinuta bez nastavka. S druge strane Nijemci su prvi od onih koji su nastavili i završili prvenstvo te su imali sasvim dovoljno vremena za odmor i punu koncentraciju na ono što ih očekuje.

Ne samo da su ove momčadi bile svježije nego su i izgledale vjerojatno najbolje. Bayern je apsolutno dominantan u ovoj sezoni i nakon što je momčad preuzeo Hansi Flick, Bavarci melju sve protivnike pred sobom. Tako im je u mlin ušla i Barcelona koja je pregažena čak s 8:2, rezultat koji nije baš nitko očekivao. U svih deset utakmica u Ligi prvaka Bayern je upisao pobjede i ima priliku zaokružiti savršenu sezonu.

S druge strane PSG-u je dobro došlo to što nije imao dodatnog gubljenja energije sa završavanjem sezone. Odigrao je tek dva finala kupa, tu je uzeo dva trofeja i u dobrom raspoloženju doputovao u Portugal. Sreća ga je pomazila u četvrtfinalu protiv Atalante gdje je bio na koljenima te je izgledalo kako će se oprostiti od natjecanja, ali odigrao je koncentrirano do posljednje sekunde i nagrađen je dvama pogocima s kojima je došao do potpunog preokreta.

Nikada ranije PSG nije došao do finala Lige prvaka pa niti Kupa prvaka. Ovo mu je prvi put da se nalazi u borbi za trofej, a za to je potrošio puno godina ulaganja i puno stotina milijuna eura. Katarski vlasnici nisu štedjeli kada je PSG u pitanju, pokazalo se to najbolje na primjeru Neymara koji je u Pariz stigao iz Barcelone kako bi “potražio novi izazov i odveo Pariz na vrh”. Nije daleko od ispunjenja cilja.

Bayern kao klub ima iskustva s velikim europskim utakmicama i borbama za trofej. Ligu prvaka i Kup prvaka osvajao je 1974., 1975., 1976. 2001. i 2013. godine i još pet puta igrao je finala. Ovo mu je ukupno 11. finale, a više osvojenih titula imaju samo Real Madrid, Milan i Liverpool. Ako Bayern dođe do pobjede u ovom finalu, izjednačit će se s Liverpoolom na trećem mjestu ljestvice svih vremena.

Sudbina je htjela da na putu do finala prošle sezone Liverpool izbaci Bayern, bila je to sjajna sezona Redsa, dosta se prigovaralo Niki Kovaču na tom ispadanju, ali samo godinu dana kasnije Bayern je taj koji ide prema vrhu.

Gledajući ono što prikazuju na travnjaku, očekuje nas definitivno neizvjesna i sjajna utakmica. Bayern igra otvoreno i okomito, vrlo je efikasan i uigran. S druge strane PSG ima naprijed igrače poput Neymara, Kyliana Mbappea, Angela Di Marije, redom vrhunske igrače koji svakom mogu postići pogodak. Obrane se čine kod jednih i drugih nešto slabijim dijelom momčadi i upravo one bit će izložene protiv takvih napada.

U svakom slučaju u Lisabonu nas očekuje spektakl, dvoboj velikih momčadi, igrača koji svojom klasom i trebaju biti u borbi za titulu. Bayern izgleda dominantno i ovo bi bila kruna sezone, ali s druge strane PSG je godinama ulagao i stvorio sjajnu momčad predvođenu nekima od najboljih nogometaša današnjice. Parižani svom silom žele tu prvu titulu. Naravno, tu je i hrvatski adut Ivan Perišić koji pokazuje kako mu je mjesto u Bayernovom gotovo savršenom stroju i on će dati hrvatski štih.

Složite svoju viziju finala Lige prvaka uz SuperBuilder!

Hoće li Lewandowski zabiti gol glavom ili pak Mbappe biti prvi strijelac? Hoće li Verratti dobiti karton? Očekuje li nas utakmica gdje obje momčadi zabijaju golove, a golovi se zabijaju izvan šesnaesterca? Znate li odgovore na ova pitanja, idealna je prilika da istražite SuperBuilder

SuperBuilder jest nova vrsta sportskog klađenja koja omogućuje personalizaciju vaše oklade koju vam donosi SuperSport. Kreirajte svoju viziju utakmice i odigrajte listić s dodavanjem različitih ishoda utakmice unutar jedne oklade. Više kombiniranih ishoda znači i veći tečaj, a time i veći dobitak u slučaju pogotka.

Odaberite različite kombinacije koje ćete dodati na listić kao što su:
• Tko će pobijediti u regularnom vremenu?
• Hoće li obje momčadi postići gol?
• Koliko će biti golova?
• Hoće li biti crvenih kartona?
• Kako će igrač postići gol?
• Tko će dobiti žuti karton?
• ...

Složite svoju viziju finala Lige prvaka, razradite taktiku, kreirajte listić i povećajte svoj dobitak uz SuperBuilder!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider