Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slijede ključni ogledi

Što čeka Dinamo? Modri mogu postati senzacija Lige prvaka, a veliki uspjeh blizu je i bez toga

Modrima su prognoze predviđale zadnje mjesto u skupini, ali nakon dvije utakmice itekako su u igri za osminu finala, dok se europsko proljeće već sad nazire.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je uoči početka Lige prvaka po kladionicama imao najmanje šanse za prolazak skupine; prema najpoznatijoj svjetskoj kladionici William Hillu, veća je bila šansa da će Dinamo izgubiti sve utakmice grupne faze nego da će se plasirati u osminu finala.

Dinamo je pobjedu upisao već u prvoj utakmici, i to kakvu: Atalanta je na Maksimiru pala s 4:0. Ta visoka pobjeda mogla bi se pokazati ključnom u borbi za europsko proljeće.

U drugom kolu Dinamo je izgubio od Manchester Cityja s 2:0, dok je Šahtar golom u 95. minuti pobijedio Atalantu s 2:1 u gostima. Nenad Bjelica izjavio je nakon utakmice da je to ''dobar rezultat za Dinamo.''

Ključni okršaji s Ukrajincima

U borbi za europsko proljeće, doista jest: Dinamo čekaju dva ogleda sa Šahtarom – u gostima, pa doma – dok će Atalanta dvaput igrati protiv Cityja. Za očekivati je da se Građani neće opuštati te da će ostvariti dvije pobjede kojima bi odškrinuli vrata osmine finala i izbjegli dramu u završnici grupne faze, što je javno poželio i Bjelica. 

gol expired Modri mogu biti ponosni, BBB-i oduševili Engleze: Strastveno i hrabro u odlučni okršaj sa Šahtarom divider

Atalanta bi u takvom scenariju bila na nula bodova nakon četiri utakmice, a o putniku u nokaut fazu praktički bi odlučivali međusobni susreti Dinama i Šahtara. Računica je jednostavna – tko bude bolji, bit će nadomak osmine finala.

Dinamu bi za osminu finala vjerojatno bolji bio remi Atalante i Šahtara - Modri bi tada nad oba konkurenta imali bodovnu prednost, koju bi branili u dva susreta sa Šahtarom i na gostovanju kod Atalante.

Je li Dinamo mogao do boda kod Cityja?

Ukupno glasova:

Međutim, to su sada računice iz domene ''što bi bilo kad bi bilo'', a momčad Nenada Bjelice mora se fokusirati na realno stanje stvari. Dvije utakmice protiv Šahtara su ključne, a ako ukrajinski prvak iz njih izađe s prednošću nad Dinamom, i dalje nije sve tako sivo.

Uz malu pomoć Cityja, Dinamo može do europskog proljeća i s jednom pobjedom

U slučaju istog broja bodova gleda se međusobni omjer, a Dinamo je tu puno napravio visokom pobjedom protiv Atalante u prvom kolu. Teoretski, ostane li Dinamo na ova tri boda, a Atalanta do međusobnog ogleda i dalje bude na nuli nakon dvije utakmice protiv Cityja, Modrima će bod u Italiji osigurati europsko proljeće.

gol expired Guardiola pohvalio Dinamo: ''Bila je to velika bitka, Dinamo zaslužuje veliko poštovanje" divider

Dinamo bi tada imao četiri boda, a Atalanta jedan, pa bi Dinamo mogao opušteno odigrati zadnje kolu protiv Cityja na svom terenu. Podsjetimo, upravo Šahtar je prošle sezone na svom terenu na kraju grupne faze pobijedio šareni sastav Cityja, pa ne treba isključiti niti mogućnost da Dinamo u toj utakmici dođe do bod(ov)a u borbi za europsko proljeće.

Međutim, dotad je ostalo još puno vremena, a u nogometu je svašta moguće, pa i da Atalanta otkine bodove Cityju ili na svom terenu nadoknadi visoki poraz s Maksimira. Dinamo se mora fokusirati na sljedeće dvije utakmice – 22. listopada gostuju kod Šahtara, dok Ukrajinci 6. studenog stižu na uzvrat. Nakon tih utakmica i dvostrukog sudara Cityja i Atalante, bit će puno toga jasnije.

"Imamo dvije utakmice protiv Šahtara u kojima očekujemo bodove iako se radi o vrhunskoj momčadi. Atalanta igra dvije utakmice sa Cityjem u kojima se očekuju pobjede Cityja, iako ni to nije sigurno. Možda bi mogli doći na petu utakmicu praktički s nedostižnom prednošću, ali vidjet ćemo, treba ići utakmicu po utakmicu bez prevelikih kalkulacija", rekao je Bjelica nakon Man Cityja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider