Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bayern slaže križaljku

Što će biti s Perišićem? Nijemci ga nahvalili, Vatreni iznad pojačanja iz Barce i Reala

Perišićeve dionice na mihenskoj burzi stoje kudikamo bolje od onih zvučnih pojačanja iz Barcelone i Reala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Koronavirus odgodio je, ali ne i potpuno otkazao nogometna zbivanja. Iza kulisa tako se naveliko slažu igračke križaljke i kuju planovi za budućnost.

Iznimka nije ni Bayern, koji mora odlučiti što će s nekoliko posuđenih igrača u sastavu. Među njima je i Ivan Perišić, koji, sudeći prema pisanju Sporta 1, može mirno spavati u ovim teškim vremenima.

Nijemci pišu da je njegova posudba iz Intera bila veliki uspjeh i da mu Hansi Flick vjeruje; prema njihovim informacijama, Perišić želi ostati u Münchenu i ima jako dobre šanse da se to ostvari.

Inter spreman dati popust

U prilog mu ide i cijena – opcija otkupa Bayern bi koštala 20 milijuna eura, a prema pisanju Gazzette dello Sport, Talijani bi to mogli spustiti i na 15 milijuna. Vrlo povoljno čak i u jeku krize u kojoj će i najveći klubovi zbrajati gubitke i paziti na potrošnju.

Situacija nije toliko bajna za druge posuđene igrače, napose one pristigle iz Barcelone i Reala.

Šanse za ostanak još ima Phillipe Coutinho, koji je ostvario solidnu statistiku i dobro se osjeća u Bavarskoj. Međutim, njegova cijena je čak 120 milijuna eura, a učinak je tu negdje s Perišićevim (Coutinho – 32 utakmice, devet golova, osam asistencija; Perišić – 22 utakmice, pet golova, osam asistencija).

"Pojačanje" iz Reala na marginama

U Bayernu su ocijenili, pogotovo u doba krize, da to jednostavno ne vrijedi 100 milijuna eura više od odštete koju bi isplatili za Perišića. Ipak, Coutinho bi mogao ostati još jednu sezonu jer ga Barcelona opet planira poslati na posudbu. Zainteresiran je i Chelsea.

Treće zvučno ime na posudbi jest ono Alvara Odriozole, desnog beka koji je na zimu pristigao iz Real Madrida. Dosad je odigrao samo tri utakmice, od čega tek jednu cijelu. Dovoljno to govori o tome kako se uklopio; u Bayernu nisu zadovoljni i izgledno je da će se prvom prilikom vratiti u Madrid.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider