Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Podvig u Dohi

Štimac kreirao veliko iznenađenje: Hrvatski stručnjak šokirao Aziju!

Katar je iznenađujuće odigrao 0:0 s Indijom u Dohi u drugoj rundi azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Indijska nogometna reprezentacija pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Igora Štimca priredila je veliko iznenađenja u 2. kolu druge runde azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Indija je u skupini E gostovala kod domaćina glavnog turnira i aktualnog azijskog prvaka Katara te odigrala senzacionalnih 0:0.

Juventus priprema dvije velike "otimačine", Englezi će poludjeti Juventus (Foto: AFP)

Katar je apsolutno dominirao, imao je čak 27 udaraca na vrata gostiju, a Indija tek dva. Katarani su imali nekoliko odličnih šansi, no Indijci su izdržali i osvojili povijesni bod. Štimčeva momčad ispraćena je u Katar s naslovima da je očekuje nemoguća misija.

Indijci su na stadionu u Dohi imali veliku podršku svojih sunarodnjaka koji su na privremenom radu u toj bogatoj arapskoj državi. Bivši hrvatski izbornik sa svojim je igračima bučno proslavio osvajanje povijesnog boda.

Junak indijske momčadi je vratar Gurpreet Singh Sandhu, koji je bio nepremostiva prepreka za napadače azijskog prvaka. Indijski mediji pišu da je Štimčeva momčad napravila pravi podvig i da se ovaj rezultat lako može proglasiti najvećim dosegom indijskog reprezentativnog nogometa.

Hrvatska reprezentacija (Photo: Luka Stanzl/PIXSELL) Analiza učinka i igre Vatrenih: Evo što je bilo pozitivno, a što negativno divider

U drugoj utakmici dana iste skupine Afganistan je pobijedio Bangladeš 1:0. U prvom kolu Indija je na domaćem terenu izgubila od Omana 2:1, dok je Katar pobijedio Afganistan 6:0. U sljedećem kolu Indija dočekuje Bangladeš.

Katar je prvi u skupini sa četiri boda, Oman i Afganistan imaju po tri boda, Indija jedan i Bangladeš je bez bodova.
 

 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider