Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jaka konkurencija

Stigle ponude za otkup televizijskih prava Prve HNL: Veliki interes, u HNS-u trljaju ruke

Na adresu HNS stigle su ponude za otkup televizijskih prava utakmica Prve HNL i ostalih natjecanja pod ingerencijom Kuće nogometa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Točno u podne otvorene su ponude za otkup televizijskih prava Prve HNL i ostalih natjecanja ponuđenih u paketu.

Prema našim neslužbenim informacijama, na adresu HNS-a stiglo je sedam ponuda. Neke su osjetno više od trenutačnog iznosa koji se vrti oko dva milijuna eura. To je novac koji na kraju stigne do hrvatskih klubova.

Saznajemo da su najviše ponude vrlo blizu cifri koje smo spominjali u prijašnjim tekstovima, a pisali smo da će biti četiri-pet puta veće. Klubovima zasad nisu predočene konkretne brojke. Objašnjenje je da se čuva povjerljivost podataka. No u HNS-u uvjeravaju da će sve biti objelodanjeno kada dođe za to vrijeme.

Pregovore će voditi vrhuška HNS-a na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom, izvršnim direktorom Marijanom Kustićem i jednim od dopredsjednika Damirom Miškovićem, koji je zapravo ključan čovjek u cijeloj priči.

gol expired Zabrinjavajuće vijesti: Hrvatski napadač neće nastaviti sezonu, vuče misteriozne ozljede divider

Naši izvori kažu da su ponude poslale i domaće i inozemne tvrtke. Već smo pisali da je Mišković pregovarao s nekim talijanskim agencijama, pa pretpostavljamo da su Talijani uključeni proces licitacije.

Trenutačni ugovor vrijedi do 2022. U HNS imaju namjeru razvrgnuti taj ugovor prije isteka i potpisati novi s najpovoljnijim ponuđačem.

HNS je prije tri tjedna pokrenuo međunarodni natječaj o dostavi ponuda za početak pregovora o prodaji televizijskih prava i svih povezanih medijskih prava za natjecanja i utakmice pod palicom HNS-a.

U prvom redu su tu najzanimljivije utakmice Prve hrvatske nogometne lige. Posljednji ugovor o prodaji utakmica elitne lige hrvatske lige poprilično je kontroverzan, da ne kažemo mutan. Stoga ne čudi što je najavljeni natječaj podigao puno prašine.

gol expired Na današnji dan prije sedam godina dogodila se jedna od najluđih završnica u nogometnoj povijesti! divider

Trenutačno važeći ugovor istječe tek 2022., a tvrtka VOX-nogomet ugovorni je partner HNS-a i ona traži konačnog kupca. Prema tom ugovoru klubovi prve HNL dobiju nešto manje od 12 milijuna kuna godišnje izravno od prodaje televizijskih prava na hrvatskom ozemlju i još oko 2-3 milijuna kuna bonusa, koji se uglavnom ostvaruje od marketinga i prodaje prava prijenosa utakmica u inozemstvo.

Ukupno se radi oko 15 milijuna kuna. Novac se među klubovima dijeli tako da prvak pokupi nešto više od dva milijuna kuna, a najlošije plasirani klub nešto više od 400 tisuća kuna. Taj je ugovor sklopljen prije dvije i pol godine.

Nastavlja se nogometna sezona u Hrvatskoj

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider