Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komisija odlučila

Stigla odluka, Soudani pomilovan! Igrat će u derbiju protiv Hajduka

Bez obzira na suspenziju disciplinskog suca, Soudani će nastupiti u derbiju protiv Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić Bekić kaznio je Hilala Soudanija jednom utakmicom neigranja zbog koje je Alžirac trebao propustiti derbi protiv Hajduka. Međutim, HNS-ova komisija za žalbe je dan prije utakmice prihvatila Dinamovu žalbu i Soudani će istrčati na Maksimir.

Odluku je potpisala komisija kojom je presjedao Davor Blašković, a osim njega članovi su tehnički tajnik Zagrebačkog nogometnog saveza, Alan Klakočer iz Zagreba, Stipe Cvitanović iz Metkovića, Ante Tomaš iz Rijeke te Valentina Koprivnjak iz Osijeka.

Podsjetimo, priča je počela na gradskom derbiju protiv Lokomotive pri rezultatu 1:0 za Lokomotivu. Najboljeg igrača Dinama s leđa je gurnuo kapetan Lokomotive Luka Capan, a nakon što je Alžirac pao na pod, ljutito je nogom udario Capana.

Sudac Tihomir Pejin bio je u neposrednoj blizini, dva metra od cijelog događaja, a umjesto crvenog kartona jedina "sankcija" koju je izrekao Soudaniju bilo je pokazivanje na natpis RESPECT kojeg suci imaju na rukavima svojih dresova.

Nastavak priče se dogodio kada je Goran Kvalić, nogometaš i ujedno član uprave NK Plomin, prijavio Soudanija. To mu omogućuje pravilnik po kojem bilo koji član nogometne organizacije može podnijeti prijavu.

Disciplinski sudac HNL-a Saša Pavličić Bekić kaznio je El Arabija Hillela Soudanija s jednom utakmicom neigranja i 3000 kuna. Mnogi su tada smatrali da je pravda zadovoljena, ali onda se dogodila ova odluka koja će sasvim sigurno pokrenuti žestoku debatu. Hitni sastanak komisije za žalbe je donio presedan u slučaju koji je postao glavna tema domaćeg nogometa.

Ne tako daleka povijest HNL-a pamti slučajeve kad su igrači kažnjavani naknadno, na temelju TV-snimke. Pavličićev prethodnik na ovoj funkciji Krešimir Vlajčević kaznio je 2010. godine Hajdukova veznjaka Anasa Sharbinija s dvije utakmice neigranja i 8.000 kuna nakon što je za udaranje igrača Varaždina Marija Sačera dobio žuti karton od suca Ante Vučemilovića Šimunovića.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider