Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kobna pogreška posavca

Hajduk šokantno ispao iz Europske lige: Steaua u sudačkoj nadoknadi zabila za prolaz!

Hajduk od 20:30 igra uzvratnu utakmicu protiv rumunjskog FCSB-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Hajduka nisu se uspjeli plasirati u 4. pretkolo Europske lige nakon što su u uzvratnom susretu 3. pretkola izgubili u Bukureštu od FCSB-a s 1:2 (0:0).

Oba gola za FCSB postigao je Harlem Gnohere, prvog u 55. minuti iz kaznenog udarca, a drugog u trećoj minuti nadoknade, dok je strijelac za Hajduk bio Ahmed Said u 81. minuti.

Kako je prva utakmica prije tjedan dana u Splitu okončana bez pogodaka, gol Gnoherea u sudačkoj nadoknadi odveo je bivšu Steauu u posljednje, 4. pretkolo Europske lige.

Hajduk su doslovno sekunde dijelile od prolaska u 4. pretkolo i dvije utakmice protiv bečkog Rapida, no pogreška vratara Posavca koji je krivo procijenio let lopte nakon centaršuta Benzara koštala je splitski sastav produžetka boravka u Europi.

Tijekom prvog poluvremena niti jedan sastav nije uspio zaprijetiti suparničkim vratima iz otvorene igre, već su najopasnije situacije stvorene nakon udaraca iz kuta. U 21. minuti za Hajduk je zaprijetio Vučur, no njegov udarac glavom s pet metara išao je ravno u rumunjskog vratara.

Korner Teixeire u 40. minuti prošao opasno kroz peterac Splićana, no srećom nitko od njegovih suigrača nije uspio doći do lopte.

Za 11-erac kojim je domaći sastav poveo krivac je Mijo Caktaš koji je prilično nepotrebno igrao rukom u svom kaznenom prostoru u duelu s Benzarom. Posavec je pročitao stranu u koju će Gnohere pucati, ali udarac je bio iznimno precizan.

Nakon primljenog pogotka Hajduk je krenuo ofenzivnije prema vratima domaćin i tako ostavio dosta prostora na svojoj polovici igrališta. Rumunji nisu uspjeli iskoristiti niti jedan od brojnih protunapada za 2:0, a za to su bili kažnjeni u 81. minuti. Jairo je lijepo prošao po desnom krilu i uputio odličan ubačaj na peterac gdje je natrčao Said i silovito glavom zatresao mrežu.

S 1:1 je Hajduk imao prolazak dalje zbog gola u gostima, a taj je rezultat vrijedio sve do treće minute sudačke nadoknade kada je ubačaj Benzara preletio Posavca, a na drugoj vratnici je loptu spremno dočekao Gnohere i odveo rumunjski sastav u 4. pretkolo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider