Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na velebnom zdanju

Real i Atletico mogu samo gledati: Barcelona će u Madridu tražiti prvi trofej ove sezone

Novi stadion Atletico Madrida bit će poprište andaluzijsko-katalonskog okršaja u finalu Kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski nogometni savez (RFEF) objavio je kako će se finalni susret ovosezonskog Kupa kralja između Barcelone i Seville odigrati 21. travnja na novom stadionu madridskog Atletica Wanda Metropolitano.

Novi dom Atletica otvoren je u rujnu prošle godine, a ima kapacitet od 68.000 mjesta. Barceloni će ovo biti prilika za podizanje prvog trofeja ove sezone. U igri su na još dva "fronta": u prvenstvu vode sa sedam bodova prednosti nad Atleticom, dok ih u Ligi prvaka čeka osmina finala protiv Chelseaja.

Zanimljivo, stari Atleticov stadion Vicente Calderon bio je domaćin posljednja dva finala Kupa, u oba je slavila Barcelona, a 2016. je u finalu svladala upravo Sevillu. 

Madrid je dobio domaćinstvo Kupa, ali na "njihovom terenu" radovat će se navijači "stranih" klubova. Zanimljivo, madridski predstavnik koji je najdulje ostao u natjecanju bio je Leganes, mali klub iz predgrađa španjolske prijestolnice koji je u četvrtfinalu šokantno izbacio Real.

Drugi veliki madridski klub Atletico dogurao je do četvrtfinala, ali je ispao od Seville koja je kasnije izbacila i Leganes. Barcelona je do finala došla izbacivši Valenciju u polufinalu i gradskog rivala Espanyol u četvrtfinalu.

Barcelona je rekorder s 29 osvojenih Kupova, dok je Sevilla pehar podizala pet puta, zadnji put 2010. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider