Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PUNO JE PUTA PODIJELJENA

Šimu Vrsaljka pamtit ćemo po puno toga, ali jedna njegova fotografija obilježila je cijelu rusku bajku

Šime Vrsaljko ostat će zabilježen kao jedan od glavnih kreatora svjetske bronce.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nešto više od četiri godina nakon najljepših trenutaka njegove karijere te mnogima isto tako najljepših trenutaka u povijesti hrvatskog sporta, Šime Vrsaljko odlučio se umiroviti od nastupa u nogometnoj reprezentaciji Hrvatske.

Nogometaš je to koji je za reprezentaciju dao puno toga, ali naravno da je ta Rusija, kao što je u oproštajnom pismu i on sam naveo, središte svega. A on je tamo bio jedan od najvažnijih kreatora bronce.

U Rusiji je bio jedan od standardnijih i važnijih

Šime na prvenstvu nije nastupio tek u utakmici protiv Islanda, dok je u svima ostalima, osim protiv Rusije, kad je u 97. minuti prepustio svoje mjesto Vedranu Ćorluki, proveo na terenu cijeli susret. Ono ključno ipak je napravio u polufinalu.

gol expired Izbornik Dalić: "Poštujem njegovu odluku, Šime će nam svima nedostajati" divider

Upravo je on u 68. minuti susreta poslao u kazneni prostor loptu kakvu smo cijeli susret čekali, a Ivan Perišić je istu pokupio s glave Kylea Walkere te pospremio iza Pickforda i odveo nas u produžetka, a onda i do pobjede koju je osigurao još jedan vrlo emotivno umirovljeni nogometaš, Mario Mandžukić.

No, slika Šime Vrsaljka koju će svi najviše pamtiti nastala je nakon utakmice. Njegov emotivni susret s hrvatskom zastavom, na travnjaku Lužnjiki stadiona u Moskvi, fotografija je koja se na hrvatskim društvenim mrežama možda i najviše dijelila nakon najveće reprezentativne pobjede u povijesti.

I po tome ćemo najviše pamtiti Šimu. Po emocijama koje je pokazivao kad je za Sveti dres igrao te po emociji koju je cijeloj državi donijela ova fotografija. Prisjetimo je se.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider