Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte golove

VIDEO Šibenik napokon prekinuo niz od pet uzastopnih poraza: Slaven pao na Šubićevcu

Šibenik je svladao Slaven Belupo s 2:1 u susretu 31. kola Prve HNL.

Nogometaši Šibenika pobijedili su Slaven Belupo s 2:1 u susretu 31. kola Prve HNL na Šubićevcu.

U susretu u kojem je veliku ulogu imao vjetar koji je u prvom poluvremenu pomagao domaćima, a u drugom gostima, Šibenik je nakon prvih 45 minuta vodio sa 2:0 pogocima Ivice Vidovića (14) i Ivana Delića (37).

U nastavku je Ante Crnac (65) uspio samo smanjiti na konačnih 2:1 iako u 53. minuti Krstanović nije uspio realizirati kazneni udarac, njegov pokušaj sjajno je zaustavio Rogić.

Oba svoja gola Šibenčani su postigli udarcima izvan kaznenog prostora. U 14. minuti Delić je uspio zadržati loptu iako je bio okružen trojicom gostujućih braniča te ju gurnuti do Vidovića koji je prizemnim udarcem sa 18 metara pogodio desni kut nemoćnog Šuška.

Pogodak Vidovića za vodstvo 

Još efektniji je bio gol Delića za 2:0 u 37. minuti, njemu je loptu dodao Grezda, a uslijedio je neobranjiv udarac sa 20 metara u gornji desni kut.

Delić povećava vodstvo

Početkom nastavka se debitant u ulozi glavnog suca u najvišem rangu natjecanja Kolarić nije proslavio iako mu nije pomogao niti Zebec koji je bio u ulozi VAR-a.

Naime, vratar Šibenika Rogić je istrčao sa svojih vrata kako bi ispucao loptu te je u toj namjeri s manje od metra udaljenosti napucao u ruku svog suigrača Perića koji je mahinalno pokušao zaštiti lice.

Igra se nastavila samo da bi Zebec iz neshvatljivog razloga pozvao Kolarića da pregleda situaciju, a mladi sudac je nakon pregleda snimke donio još neshvatljiviju odluku kako se radi o kaznenom udarcu. Srećom po regularnost utakmice Rogić je obranio udarac Krstanovića s bijele točke.

Pritisak gostiju urodio je plodom u 65. minuti kada je Goda prošao po lijevom krilu i uposlio Crnca koji je udarcem sa 10-ak metara svladao Rogića.

Crnac smanjuje na 2:1

U tom trenutku najbliži domaćem vrataru bio je Krstanović koji mu je djelomično i zasmetao u intervenciji, ali ovaj put VAR je procijenio kako je sve bilo regularno.

Tablica Prva HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider