Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jao, kakva usporedba

Ševčenko brutalno odgovorio na prozivke legendarnog Talijana: Nije mu ovo trebalo

Nekoć veliki suparnici s nogometnih travnjaka u Serie A obračunali su se ovih dana putem medija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Io, Giorgio" naziv je autobiografije koju je nedavno objavio stoper Juventusa i talijanski reprezentativac Giorgio Chiellini.

Knjiga je to u kojoj je Chiellini iznio brojne zanimljivosti. Između ostalog je objasnio i zašto na sportski način mrzi Inter, ali i otkrio tko u svlačionici Juvea ima problema s alkoholom. Bilo je tu i kritika na račun Marija Balotellija i Felipea Mela, ali i izraza poštovanja naspram nekadašnjih kolega.

Jedan od tih primjera odnosi se na Francesca Tottija, ikonu Rome i nekadašnjeg Chiellinijeva suigrača iz reprezentacije Italije.

"Francesco Totti trebao je biti dobitnik Zlatne lopte, on je zaslužio tu nagradu prije nego što je zavladala hegemonija 'izvanzemaljaca' poput Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Dodjeljivali su trofej igračima kao što su Michael Owen i Andrij Ševčenko, koji jesu velikani, ali sigurno nisu bili bolji od Tottija", napisao je Chiellini, koji je, u svojoj želji da naglasi koliko je fantastičan nogometaš Totti bio, stao na žulj legendarnom Ukrajincu.

Ševčenko, današnji izbornik reprezentacije Ukrajine, bez dlake na jeziku kazao je što misli o Chiellinijevim riječima, koje je očito shvatio kao omalovažavanje.

"Da, pročitao sam što je Chiellini rekao o meni. Moja Zlatna lopta koju sam dobio 2004. bila je više nego zaslužena, za razliku od one koju je 2003. dobio Pavel Nedved. Znamo svi što je tih godina radio glavni operativac Juventusa Luciano Moggi", započeo je Ševčenko i onda se obratio Chielliniju:

"Nekad su za Italiju igrali igrači kao Maldini, a danas ovi prosječni, kao Chiellini"

"Kad me novinari pitaju zašto se Italija nije kvalificirala na Svjetsko prvenstvo, onda se nasmijem. Iako, odgovor je vrlo jednostavan: u prošlosti su za Italiju igrali igrači poput Maldinija, a sad nastupaju prosječni, poput Chiellinija. U naše vrijeme on bi igrao u Serie B."

Zaključak koji je iznio Ševčenko glasi:

"Da nije u toj knjizi pljuvao po kolegama, vjerojatno je nitko ne bi ni kupio."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider