Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čekao je 20 godina

Napravio "ludost" zbog nogometa i napokon osvojio prvi trofej: Dirljivi trenutak Sarrija s medaljom

Dok su igrači skakali i slavili, Sarri je uzeo trenutak za sebe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski nogometni stručnjak Maurizio Sarri postao je 39. trener koji je osvojio Kup UEFA ili Europsku ligu, a rekorderi su Španjolac Unai Emery i Talijan Giovanni Trapattoni s po tri naslova. Sarrijev Chelsea u finalu je s 4:1 pobijedio Arsenal rekordera Emeryja.

Sarri je postao deseti Talijan koji je slavio u ovom natjecanju, prvi nakon Alberta Malesanija, koji je 1999. predvodio Parmu.

Sarriju je ovo prvi trofej nakon 20 godina trenerske karijere. Talijanski strateg 1999. povukao je potez koji graniči s ''ludošću'' – napustio je dobro plaćeni bankarski posao da bi se u potpunosti posvetio treniranju, nakon što je 10 godina paralelno s bankarenjem vodio talijanske niželigaše.

Rizik se Sarriju isplatio jer je s vremenom dogurao od pete lige do statusa jednog od najcjenjenijih nogometnih stručnjaka svijeta. Ipak, prvi ''pravi'' trofej čekao je sve do srijede i osvajanja Europske lige – dotad je u kolekciji imao samo osvajanje Kupa talijanske Serije D.

Ne čudi stoga što je veoma emotivno doživio trijumf u Bakuu, a posebno je dirljiv trenutak kada je dobio medalju. Dok su igrači skakali i slavili, Sarri je uzeo trenutak za sebe, a na njegovu licu jasno se vidjela neizreciva sreća. Zasluženo slavlje za čovjeka koji je slijedio svoje snove, a ove sezone preživio je mnoge turbulencije.

"Posvećujem pobjedu navijačima Napolija jer im nisam uspio donijeti ovakvu sreću i igračima koji su propustili utakmicu zbog ozljeda", rekao je nakon utakmice.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider