Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Briljirao je dok su ga trenirali

Mourinho ili Guardiola? Slavni napadač kojeg su trenirala obojica ponudio zanimljiv odgovor

Pod obojicom je bio u fenomenalnoj formi u dvije svoje najbolje sezone u karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samuel Eto'o je imao spektakularne sezone 2008./2009. i 2009./2010., postao je prvi nogometaš koji je dvije godine zaredom osvojio famozni treble (prvenstvo, Kup i Ligu prvaka).

U svibnju 2009. mu je to uspjelo s Barcelonom u kojoj ga je trenirao Pep Guardiola, a nakon što je u ljeto te godine prešao u Inter u spektakularnoj razmjeni u sklopu koje je Zlatan Ibrahimović otišao u suprotnom smjeru, Eto'o je u dresu Nerazzurra sve to ponovio pod vodstvom Josea Mourinha.

Kao takav, koji je dvije udarne sezone svoje karijere odradio pod vodstvom dvojice trenerskih velikana 21. stoljeća, Kamerunac je među najpozvanijima za usporedbe portugalskog i katalonskog stručnjaka.

Na pitanje tko je od njih dvojice bolji, Eto'o je započeo:

"Mislim da ne možete reći da je jedan ili drugi bolji. Pitanje je stila, svatko ima svoj stil."

"Pep je vrhunski trener, ali..."

A onda je poslije ovog diplomatskog ponudio i nešto konkretniji odgovor gdje je ipak izabrao "stranu":

"Naklonjeniji sam stilu Josea Mourinha. Pep je vrhunski trener, ali mogu vam reći da ne postoji trener niti menadžer koji će motivirati svoje igrače onako kako to čini Jose Mourinho. Sada imamo više trenera sa svojim stilom, ali u smislu motivacije i izvlačenja maksimuma iz svojih igrača, nitko nije ravan Mourinhu. Za mene je ona sezona 2009./2010. sa Joseom bila posebna", zaključio je bivši napadač Barcelone i Intera.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider