Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za mnoge je on broj jedan

Ronaldo otkrio detalje jednog od najzvučnijih transfera u povijesti: "Nisam htio otići iz Barcelone, ali..."

Legendarni Brazilac za mnoge je bio i ostao najbolji nogometaš kojeg su ikad gledali.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veliki broj onih rođenih u ranim 80-ima i danas će kad ih pitate tko je najboljih nogometaš svih vremena odgovoriti:

"Ronaldo! Ali ne Cristiano nego onaj pravi, Brazilac Ronaldo."

Legendarni Brazilac najbolji nogomet svoje karijere imao je s 20 godina, u sezoni 1996./1997. u dresu Barcelone. Postigao je tada čak 34 gola u Primeri i bio daleko najbolji strijelac lige (devet pogodaka više od drugoplasiranog Alfonsa), a ukupno je sprašio nevjerojatnih 47 golova, uz sedam asistencija, u svim natjecanjima za Barcu.

Odlazak iz Barce bio je pogreška

Činilo se tada da je Ronaldu samo nebo granica, ali onda se dogodio transfer u Inter, poslije samo jedne sezone provedene na Camp Nouu. U konačnici su ga uništile ozljede i od dolaska na Giuseppe Meazzu pa i u svim kasnijim velikanima za koje je igrao, Ronaldo više nije bio onako superioran kao u crveno-plavom dresu Blaugrane.

S odmakom od dva desetljeća, mnogi se slažu kako je taj odlazak iz Barce u tada najjaču svjetsku ligu, u obračune s nemilosrdnim braničima diljem Apenina, bio pogreška.

Sam Ronaldo je u izjavi za španjolske medije otkrio kako je uopće došlo do transfera.

"Kad je sezona završila, ja sam otišao na odmor u Brazil, s nadom da ću potpisati novi ugovor kad se vratim. Ali, pet dana kasnije, su me nazvali iz kluba i rekli mi da se produljenje neće dogoditi. Nisam htio otići, moja je želja bila da ostanem. To što me klub nije cijenio, to nije bio moj problem.

Roberto Carlos ga nagovorio da dođe u Real

Poslije pet godina u Interu, Ronaldo se vratio u Španjolsku, u Real Madrid, kao jedan od Los Galacticosa koje je na Santiago Bernabeu doveo Florentino Perez.

"Prešao sam u Real jer sam jednostavno želio igrati tamo. Roberto Carlos je bio sa mnom u reprezentaciji Brazila i stalno mi je govorio što Real Madrid znači za sve. To je na mene ostavilo vrlo dobar dojam i poslije nekoliko godina želio sam to vidjeti vlastitim očima. Istina je da je to i veći klub od onog što mi je Roberto pričao. Očekivanja su svaki put velika, isto tako i pritisak, jer uvijek imamo ili moramo imati najbolje svjetske igrače", prepričao je Ronaldo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider