Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bojkot, ljubomora ili...?

Ronaldo i Modrić komentirali nedolazak igrača Barce, Maradona napao Messija

Nakon dodjele nagrada FIFA-e za najbolje u protekloj godini priča se o izostanku nogometaša Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi čelnici FIFA-e, među kojima je i naš Zvonimir Boban, odlučili su nakon nekoliko godine '''jedinstva'' opet razdvojiti dvije najpoznatije nogometne nagrade. Zlatna lopta opet je ''samo'' nagrada France Footballa, a FIFA opet ima svoju posebnu nagradu koja se od ove godine zove ''The Best''.

Ono što je ostalo isto je da FIFA od te dodjele radi svojevrsnog nogometnog Oscara u smislu glamura i pompe koja prati cijeli taj gala događaj. Kada je Cristiano Ronaldo proplakao prije par godina primajući trofej Zlatne lopte mnogima je to bilo previše. Te suze nisu bile viđene na osvajanju Lige prvaka pa čemu onda sada, pitanje je koje je bilo na mjestu.

Glamurozno je bilo i sinoć u Zurichu s našim Lukom Modrićem kao jednim od nogometaša iz najbolje momčadi u 2016. godini. Hrvatski kapetan među odabranima se našao drugu godinu zaredom, pa nije ni čudo da ga je Ćiro Blažević proglasio najvećim hrvatskim nogometašem u povijesti.

Mediji u Španjolskoj pisat će o ovoj dodjeli danima. Kako i ne bi kada je gotovo cijela momčad sastavljena od nogometaša Reala i Barcelone. Samo Manuel Neuer i Dani Alves nisu iz priče iako je Brazilac u njoj bio do prošle godine.

Ronaldo se nije pojavio 2011.

Dan nakon dodjele ''The Besta'' glavna je tema nedolazak nogometaša Barcelone. Dobitnici su se znali danima, čak i tjednima unaprijed pa neke napetosti oko izbora nije ni bilo. No fotografija najboljih 11 u 2016. nikad neće biti zabilježene jer Pique, Neymar, Iniesta i Messi nisu bili u Švicarskoj.

Bilo je to jedno od najomiljenijih novinarskih pitanja nakon ceremonije pa su na njega odgovorili i Cristiano Ronaldo i naš Luka Modrić.

''Želio bih da je Messi ovdje kao i ostali iz Barcelone, ali dobro razumijemo njihovu odluku zbog važne utakmice u Kupu kralja'', prenose Ronaldove riječi španjolski odnosno katalonski mediji.

''Ne bih htio sad o tome, ali moje je mišljenje je da su trebali biti ovdje'', kratko je odgovorio na pitanje Luka Modrić s kojim se složio i bivši igrač Barce Dani Alves.

Da je Messi osvojio nagradu za najboljeg igrača došlo bi svi, sukus je brojnih komentara i vjerojatno su u pravu. Također, treba reći kako se 2011. baš Ronaldo nije pojavio na dodjeli Zlatne lopte Leu Messiju (video).

Barcelona sutra dočekuje baskijski Athletic Bilbao u uzvratnoj utakmici osmine finala Kupa kralja. Prijeti im ispadanje jer Baski su slavili u prvoj utakmici koja je obilježena žestokim reakcijama igrača Barcelone.

Na Camp Nouu vlada velika nervoza jer ove godine u dvije utakmice nisu okusili slast pobjede, a Gerard Pique opet je pokrenuo pravi mali rat protiv vodstva lige.

Sukob Barcelone s FIFA-om

Nije samo važna utakmica razlog nedolaska u Zurich. Nagađa se kako je to odgovor Barce FIFA-i zbog smanjenja kazne Real Madridu od strane CAS-a kojeg je, pisali su o tome baš madridski mediji, žestoko pritisnuo Gianni Infantino.

"Procijenili smo stanje nogometaša, sportsku situaciju i vrijeme potrebno za odmor. Želimo u srijedu proći u četvrtfinale španjolskog kupa. Zato smo donijeli ovu odluku. Sa Fifom imamo optimalan odnos, a Boban nas je došao dočekati na aerodrom", rekao je dopredsjednik Jordi Mestre po dolasku u Zürich.

Takvo objašnjenje nije zadovoljilo Diega Maradonu koji se, sudeći po fotografijama na Twitteru FIFA-e, pomirio s organizacijom koju je toliko napadao posljednjih godina te danima uživa u Švicarskoj na njen račun.

''Razočarao me Messi što nije došao. Treba se boriti ovdje, a ne kući pred TV-om'', poručio je Maradona kojem se mediji u Barceloni čude jer ne razumiju što je veliki Argentinac htio reći.

Ako ništa drugo, ovaj će glamurozni nogometni spektakl FIFA-e uvijek biti plodno tlo za kontroverze. Nekad je to čudan odabir odijela, nekad suze odraslog nogometaša, a ovaj put je glavna tema nedolazak gotovo pola najbolje momčadi godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider