Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neobičan potez

Abramovič odlučio: Prodaje Chelsea i sve će donirati Ukrajincima

Roman Abramovič prodaje Chelsea nakon 20 godina vladavine.

Ruski milijarder Roman Abramovič odlučio je prodati Chelsea. Slavni engleski klub uskoro će dobiti novog vlasnika.

Abramovič je poslao priopćenje u kojem je otkrio da će novac od prodaje donirati Ukrajincima koje napada njegova Rusija.

"Želio bih prekinuti nagađanja oko mog statusa u Chelseaju. Sve sam odluke uvijek donosio u najboljem interesu za klub, a u ovoj situaciji odlučio sam prodati klub. Vjerujem da je to najbolja odluka za klub, navijače, zaposlenike, sponzore i suradnike.

gol expired Kapetan Rusije poslao jaku poruku: ''Rat će završiti. Mislili su da se bojim pričati" divider

Prodaja kluba neće biti brza, već će slijediti propisani postupak. Neću tražiti otplatu bilo kakvih zajmova. Ovo za mene nikada nije bilo pitanje novca ili posla, već čiste strasti prema igri i klubu.

Štoviše, naložio sam svom timu da osnuje dobrotvornu zakladu u koju će se donirati cijeli prihod od prodaje. Zaklada će biti za dobrobit svih žrtava rata u Ukrajini. To uključuje osiguravanje ključnih sredstava za hitne i neposredne potrebe žrtava, kao i potporu dugoročnom radu na oporavku.

gol expired Torcida digla poruku za Ukrajinu, cijeli Poljud skandirao: "U boj, u boj - za narod svoj" divider

Molim vas da znate da je ovo bila nevjerojatno teška odluka i da me boli što se rastajem od kluba na ovaj način. Međutim, vjerujem da je to u najboljem interesu kluba. Nadam se da ću uspjeti posljednji put posjetiti Stamford Bridge da se osobno pozdravim sa svima vama. Bila je privilegija života biti dio Chelseaja i ponosan sam na sva naša zajednička postignuća. Nogometni klub Chelsea i navijači uvijek će biti u mom srcu'', napisao je Abramovič.

Dobio zabranu ulaska u Veliku Britaniju

Abramovič posljednjih godina sve manje boravi u Londonu, a tražio je državljanstvo Izraela zbog svojeg židovskog porijekla. U Londonu nije viđen već mjesecima, a u tom gradu posjeduje imanje vrijedno 125 milijuna funti kraj Kensington Palacea. U međuvremenu je dobio zabranu ulaska u Veliku Britaniju.

Abramovič je označen kao jedan od 35 ruskih oligarha koji, svojom voljom ili ne, podržavaju Putinov režim i na neki način financiraju autokratsku vlast čovjeka koji će biti upamćen i po ovom posljednjem činu, napadu na neovisnu europsku zemlju u 21. stoljeću.

gol expired Hajduk pobijedio Goricu 2:1 i plasirao se u finale Hrvatskog kupa: Melnjak dvostruki strijelac, Biuk i Livaja asistenti divider

Abramovič, koji je znao tvrditi kako nije blizak Putinu, sada neće moći kući u London ni s izraelskom putovnicom, kojom se koristio posljednje tri i pol godine.

Njegovo je bogatstvo procijenjeno na gotovo pet milijardi dolara, a engleski nogometni klub Chelsea kupio je još 2003. godine, nakon čega je klub više puta osvajao Premier ligu, dva puta Ligu prvaka, a prije nekoliko se tjedana prvi put okrunio titulom svjetskog klupskog prvaka.

Abramovičeva kći Sofia stala uz Ukrajinu

Dok svi relevantniji svjetski mediji izvještavaju kako je Rusija željela i dobila rat s Ukrajinom, vrlo bitnu ispravku objavila je na svojem Instagramu Abramovičeva kći Sofia.

Ona je u jednoj objavi jasno dala do znanja da je Putin taj koji želi rat, a ne Rusija kao država, odnosno Rusi kao narod.

Pritom je objavila i fotografiju prekriženog Putina uz poruku:

"Najveća i najuspješnija laž propagande Kremlja je da je većina Rusa uz Putina."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider