Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pritisak i na Olympiakosu

Rijeka spremna za povijesnu utakmicu: Liga prvaka nije jedini ulog

Nogometaši Rijeke pripremaju se za uzvratni susret play-offa Lige prvaka protiv grčkog Olympiakosa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Rijeke odradili su i posljednji trening uoči povijesne utakmice protiv grčkog velikana Olyimpiakosa. Ulog je nastup u Ligi prvaka, što bi za Rijeku bio povijesni uspjeh.

Trener Kek bio je zadovoljan teško izborenom pobjedom protiv Lokomotive i sada vjeruje da njegovi igrači mogu pružiti bolju partiju nego u Pireju prije pet dana.

Bez obzira na optimizam slovenskog stručnjaka, Rijeka i uoči ove utakmice ima puno problema s ozljedama i izostancima. Pogotovo su deficitarne bočne pozicije jer Zuta ima crveni karton, a Martić je ozlijeđen i vrlo vjerojatno neće moći nastupiti. Jedno od rješenja mogao bi biti i Kvržić.

"Očekuje nas jak protivnik. No, ako budemo dali sto posto sigurno ćemo napraviti nekoliko prilika, i ako budemo pravi u završnici vjerujem da neće izostati dobar rezultat", izjavio je Zoran Kvržić.

A pritisak je u određenoj mjeri i na Olympiakosu, jer grčki prvak je taj koji je navikao igrati u Ligi prvaka i njemu bi eventualni neuspjeh teže pao nego li Rijeci.

Ulazak u Ligu prvaka ne bi Rijeci donio samo barem 13 milijuna eura na račun plasmana u skupinu, već bi riječki šampionski put ostvaren prošle sezone uzdigao na visine s kojih će ih ostatak hrvatske konkurencije teško prizemljiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider