Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama na Rujevici

Rijeka velikim preokretom izborila finale Kupa: Osječani ogorčeni na suđenje

Braintelji naslova pobjednika Hrvatskog kupa, igrači Rijeke plasirali su se u finale ovosezonskog izdanja tog natjecanja zahvaljujući 3:2 (0:1) domaćoj pobjedi protiv Osijeka u polufinalu do koje su stigli nakon velikog preokreta.

Osijek je manje od pola sata prije kraja utakmice vodio s 2:0 golovima Bočkaja (16, 48), no Rijeka je s igračem više na travnjaku i uz obilatu pomoć suca Pajača uspjela ostvariti preokret pogocima Murića (66), Čolaka (73-11m) i Yatekea (86).

U prvom poluvremenu Osijek je bio bolja momčad na travnjaku, a tu svoju bolju igru okrunio je i golom Bočkaja u 16. minuti. Silva se izborio za loptu na sredini igrališta, pobjegao na desno krilo s kojega je poslao odličnu prizemnu loptu na koju je na drugoj vratnici natrčao Bočkaj i s pet metara svladao Pandura.

Mogli su gosti na odmor i s večom prednosti, ali u posljednjim trenucima prvog dijela njihov najbolji strijelac Marić nije uspio iskoristiti veliku priliku nakon pogreške u obrani domaćih.

Ipak, Osijek je stigao do vodstva od 2:0 na samom početku drugog dijela. U 48. minuti teško je pogriješio vratar Rijeke Pandur koji je prilikom ispucavanja praktički dodao loptu Bočkaju na 20-ak metara od svog gola, a veznjak gostiju je taj poklon iskoristio i snažnim udarcem još jednom zatresao mrežu.

Naznaka preokreta dogodila se u 56. minuti kada je sudac pajač potpuno neopravdano dodijelio drugi žuti, a samim time i isključujući crveni karton Kleinheisleru iako mađarski veznjak u duelu s Lončarom nije niti napravio prekršaj.

gol expired Messi šokirao mnoge: ''To je za mene iznimno frustrirajuće i čini mi se kao nešto najnepoštenije" divider

Riječani su s igračem više zagospodarili terenom i već u 66. minuti smanjili na 1:2. Ubačaj Štefulja Murić je uspio prihvatiti na 10-ak metara od gostujućeg gola i zatim preciznim udarcem pogoditi mrežu.

Bjerojatno ključni trenutak dogodio se u 73. minuti kada je sudac Pajač nakon zračnog duela Talysa i Capana pokazao na kazneni udarac za Rijeku. Osijekov branič je, istina, u skoku ispružio ruku, ali dojam je kako nije bilo kontakta s Rijekinim igračem. Nakon dugih i neplodnih prosvjeda Osječana Čolak je bio siguran izvođač udarca s bijele točke.

Potpuni preokret uslijedio je u 86. minuti kada je Rijeka odigrala brzi protunapad nakon kornera za Osijek. Kombinirali su Yateke i Lončar, a ovaj prvospomenuti je akciju okončao preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora za 3-2.

U posljednjoj minuti sudačke nadoknade Silva je imao odličnu priliku za poravnanje, ali njegov jak udarac Pandur je uspio neutralizirati.

Rijeka će tako po sedmi put zaigrati u finalu Kupa, dosada je pet puta podizala pobjednički pehar (2005, 2006, 2014, 2017, 2019), a suparnik u finalu koji će se igrati 1. kolovoza u Šibeniku bit će joj Lokomotiva koja je u subotu sa 3-1 (0-1) svladala Slaven Belupo. Lokomotivi će to biti drugi nastup u finalu, 2013. je izgubila od Hajduka.

gol expired Prepoznajete li ga? Poznati Vatreni objavio fotografiju u najdražem dresu iz dječačkih dana divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider