Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
letica heroj splićana

Hajduk nakon više od pet godina pobijedio Rijeku za veliko slavlje na Rujevici!

Hajduk je s 2:1 slavio u gostima kod Rijeke i prekinuo negativni niz koji je trajao više od pet godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dugih 2082 dana Hajduk je čekao na pobjedu protiv Rijeke. Ona je stigla nakon više od pet godina i 20 utakmica bez slavlja u Jadranskom derbiju. Splićani su pobijedili Riječane s 2:1 na Rujevici golovima Tome Bašića i Ante Ercega, a heroj je i mladi 20-godišnji vratar Karlo Letica koji je obranio penal Mariju Gavranoviću za moguće izjednačenje.

Osim Gavranovića, tragičar u redovima domaćina bio je vratar Prskalo koji je loše reagirao kod oba gola Hajduka.

Željko Kopić, koji je morao izvesti postavu bez oba prva stopera, još je jednom pokazao kako ima recept za Matjaža Keka, a navijači Hajduka mogu biti sretni što je ovaj put taj recept stigao na njihovoj utakmici. Kopić je tek kao deveti trener Hajduka u eri Keka uspio pobijediti Rijeku. U čak 20 uzastopnih utakmica Hajduk nije uspio nanijeti Rijeci nijedan jedini poraz. Do večeras.

Bašić i Erceg kažnjavali greške obrane Rijeke i Prskala

Hajduk je poveo već u 3. minuti i to nakon pogreške Prskala. On je loše ispucao loptu, koju je prihvatio Toma Bašić i prekrasnim lobom sa 25 metara pogodio je za vodstvo gostiju.

Riječani su brzo došli do izjednačenja. U 11. minuti, nakon lijepe akcije Gorgona i Kvržića, za 1-1 pogodio je Filip Bradarić koji nije htio slaviti gol bivšem klubu. Pred kraj prvog poluvremena, u 44. minuti, odlična prilika za Rijeku. Kvržić je ubacio oštru loptu u peterac Hajduka, ali je Gavranović malo zakasnio.

Hajduk ponovno vodi početkom drugog poluvremena, u 51. minuti, a opet je pogriješio vratar Rijeke. Ante Erceg primio je loptu na desnoj strani kaznenog prostora te je pucao iz vrlo teške situacije sa osam metara iskosa, a lopta je prošla kroz noge golmana Prskala.

Nakon toga uslijedile su dvije prigode za Rijeku. U 52. minuti udarac Gavranovića sa osam metara obranio je fenomenalni Letica, a u 54. Pavičić sa 12 metara puca iznad gola.

Rijeka je mogla poravnati u 69. minuti iz dvojbenog penala, ali je udarac Gavranovića s bijele točke obranio  20-godišnji vratar Hajduka koji je zamijenio ozlijeđenog Stipicu.

Recimo i kako je Željko Kopić isključen u 73. minuti zbog žestoke reakcije nakon jedne odlukem suca Pajača.

Vodeći Dinamo ima 41 bod, drugoplasirani Hajduk 32, kao i Osijek, koji je na trećem mjestu. Rijeka je četvrta sa 29 bodova.

Utakmica je odigrana na stadionu na Rujevici pred 5.000 gledatelja, a sudio je Igor Pajač iz Zeline.

STRIJELCI: 0-1 Toma Bašić (3), 1-1 Filip Bradarić (11), 1-2 Ante Erceg (51).

 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider