Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Riječani doprvaci

Rijeka u zadnjem kolu HNL-a pobijedila Hajduk i osigurala drugo mjesto

U pretposljednjoj utakmici 36. kola Prve HNL, koja je odlučivala o drugom mjestu, Rijeka je pobijedila Hajduk s 3-1 (2-0) i tako postala hrvatskim doprvakom.

Strijelci za pobjedu Rijeke bili su Antonio Čolak u 2. minuti, Domagoj Pavičić u 36. minuti i Jakov Puljić u posljednjim trenucima dvoboja, dok je jedini pogodak za Splićane postigao Said u 50. minuti. Hajduk je od 62. minute ostao s igračem manje, nakon što je Španjolac Borja Lopez zaradio drugi žuti karton.

Riječani su pobjedom došli do 70 bodova i privremeno se izjednačili s Dinamom, ali Zagrepčani još imaju utakmicu protiv Rudeša, a i u slučaju poraza osigurali su naslov zbog boljeg međusobnog omjera protiv Rijeke. Treće mjesto osvojio je Hajduk sa 66 bodova, a četvrti Osijek ih je sakupio 56. U Drugu HNL preselit će vinkovačka Cibalia, a Istra 1961 će se za opstanak morati izboriti u dvije utakmice doigravanja protiv Varaždina. Novi prvoligaš u sljedećoj sezoni je Gorica.

Riječani su ove godine opet završili iza Dinama, ali su se pobrinuli za pobjednički završetak sezone pred svojim navijačima. Odlučniji početak momčadi Matjaža Keka isplatio se već u 2. minuti. Domagoj Pavičić je izveo udarac iz kuta, uputio nisko dodavanje na prvu vratnicu, gdje je natrčao Antonio Čolak i spretno prebacio Hajdukova vratara Dantea Stipicu.

Splitski vratar je po drugi put svladan u 36. minuti, iako je uspio obraniti Acostyjev udarac. Međutim, na odbijenu loptu prvi je natrčao Pavičić te se nakon asistencije za prvi pogodak i sam upisao među strijelce.

U prvom poluvremenu Rijeka je uputila osam udaraca prema golu Hajduka, a Splićani samo jedan prema Simonu Slugi, koji je u 38. minuti obranio udarac Gyurcsa s ruba kaznenog prostora.

Splićani su u drugom poluvremenu bili ambiciozniji i opasniji, a već u 50. minuti smanjili su zaostatak. Said je pobjegao po lijevoj strani i otvorio si taman toliko prostora koliko mu je bilo potrebno za udarac kojim je svladao Slugu. Ostao je dojam da je riječki vratar mogao i bolje reagirati.

Ionako težak posao za Hajdukove igrače, u 62. minuti postao je još teži, jer je Španjolac Borja Lopez zaradio drugi žuti karton pa je momčad Željka Kopića posljednjih pola sata u ovom prvenstvu morala odigrati s igračem manje na travnjaku. Osim toga, Borja Lopez zbog crvenog kartona neće imati pravo nastupa ni u finalu Kupa Hrvatske protiv Dinama u srijedu u Vinkovcima.

Na nesreću Splićana u završnici dvoboja ozlijedio se i Josip Juranović tako da je sučevo vrijeme Hajduk odigrao s dva igrača manje, a moguće je da ni on neće konkurirati za sastav u Vinkovcima za četiri dana.

Dvoboj na stadionu na Rujevici pratilo je 7039 gledatelja, a sudio je Fran Jović iz Zagreba.

Strijelci: 1-0 Antonio Čolak (2), 2-0 Domagoj Pavičić (36), 2-1 Ahmed Said (50), 3-1 Jakov Puljić (90+6)

Crveni karton: Borja Lopez (Hajduk - drugi žuti, 62)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider