Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žučna rasprava

Remek-djelo ili velika pogreška vratara? Kako je pao gol koji je oduševio svijet i razljutio Borussijine navijače

Joshua Kimmich riješio je veliki njemački derbi prekrasnim golom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U velikom derbiju Bundeslige Bayern je opravdao ulogu favorita i treći puta zaredom u prvenstvu porazio Borussiju Dortmund, čime je praktički zakapario novi naslov prvaka. Sada Bayern šest kola do kraja prvenstva ima sedam bodova više od Borussije i teško da to može prosuti.

Bavarci su na Westfalenu slavili 1:0 iznimno atraktivnim golom Joshue Kimmicha. Polivalentni igrač Bayerna iznenadio je lobom vratara Borussije Romana Bürkija.

Kimmich je uhvatio Bürkija na krivoj nozi. Vratar domaće momčadi očito se nije nadao da će Kimmich potkopati loptu s nekih 18 metara malo iskosa. Nekoliko koraka je izašao s vrata, dakle ne previše, i opet je ostao zatečen. Ipak je stigao loptu, mogao se izvaditi, no nije ju dobro odbio tako da je završila u mreži.

gol expired Neočekivani junak prelomio bitku za titulu: Bayernova "katica za sve", Guardiola ga obožava divider

Trener Borussije Lucien Favre reagirao je kao ofuren. Kamere su uhvatile njegove gestikulacije koje sve govore. Očito smatra da je Bürki morao bolje reagirati. 

"To mi je najljepši gol u karijeri. Upozoreni smo prije utakmice da Bürki ima naviku malo izaći s vrata. Vježbao sam to zadnjih dana. Nije me baš išlo, ali sad sam pogodio", otkrio je Bayernov polivalentni veznjak nakon utakmice.

"Sretan sam da nas je slušao kada smo pripremali utakmicu", sa širokom osmijehom kazao je Bayernov trener Hansi Flick.

Kimmichov gol oduševio je Njemačku, ali i potakao rasprave: Je li gol pao više zbog Kimmichova sjajna udarca ili Bürkijeve loše reakcije?

U raspravu su se uključila poznata imena njemačkog nogometa. Lothar Matthäus ističe da je to bio potez genija, ali...

„Kimmich je sve učinio kako treba, ali Bürkija se ne može osloboditi krivice. Trebao je bolje reagirati i loptu odbiti preko grede. Imao ju je na ruci, no mekano je išao na nju“, kaže jedan od najvećih nogometaša u povijesti Njemačke.

gol expired Bayern slavio u Dortmundu spektakularnim golom: Bavarci na korak od naslova prvaka Njemačke divider

Kimmichov gol nije oduševio samo Njemačku. Utakmicu je gledao praktički cijeli svijet. Izvješća kažu da je čak i u SAD-u bila ludnica. U jednom trenutku na Twitteru je Kimmichov gol zabilježio najviše pregleda.

„Molim da svi zaplješćemo, kako je to Kimmich cool zabio, a tek onda da kritiziramo“, napisao je poznati njemački novinar Alex Schlueter na Twitteru i dobio veliku potporu fanova.

Bürkija mnogi smatraju jednom od najtanjih karika Dortmunđana. Ne odiše baš sigurnošću, dosta varira, nikako da se ustali. Posljednjih sezona primio je dosta jeftinih golova. Možda je i to razlog što su neki burno reagirali, no ovaj gol ne može se svrstati u ladicu jako velikih kiksova. Kimmich je ipak dobro pogodio.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider