Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Real Madrid 2022/23.

Realov odgovor PSG-u stiže sljedeće sezone: Dovodi dvije francuske zvijezde bez odštete i nove stopere

PSG je bacio rukavicu u lice Real Madridu, a ovo bi trebao biti odgovor Kraljevskog kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šef Reala Florentino Perez jedan je od tvoraca termina "Galacticos“, kojim su kolokvijalno nazivane najmoćnije momčadi Real Madrida kroz povijest, međutim ovo ljeto PSG-ov Nasser Al Khelaifi bacio mu je rukavicu u lice dovevši Lea Messija i sastavivši jednu od najmoćnijih nogometnih družina svih vremena.

Kraljevski klub ovo ljeto je mirovao, ali to zato što Perez štedi za sljedeće ljeto kad se sprema njegov odgovor na PSG-ov potez ovo ljeto.

Mbappe ključ

Jedan od ključnih poteza bit će upravo dovođenje PSG-ove zvijezde Kyliana Mbappea, a Perez se nada kako bi mogao dobiti još koje veliko ime bez odštete. Riječ je o Mbappeovu sunarodnjaku Paulu Pogbi, koji bi iduće ljeto konačno mogao preseliti u Madrid.

Naime, obojici na koncu tekuće sezone istječu ugovori, Mbappeu u PSG-u, a Pogbi u Manchester Unitedu, a španjolski mediji javljaju kako je to trenutak koji je Perez čekao. Svjetstan je kako bi ga za obojicu njihovi aktualni klubovi izuli iz cipela na račun odštete, ali sljedeće ljeto dobit će ih potpuno besplatno, jedino za što će im lova biti potrebna su njihove plaće i bonusi.

gol expired Luka Modrić asistirao u pobjedi Real Madrida na startu novog španjolskog prvenstva divider

Ti iznosi također neće biti mali, ali će biti podnošljiviji jer neće uključivati odštetu.

Priču s Mbappeom čitali se posljednjih nekoliko dana na gol.hr-u. Iako je PSG pojačao veliki Lionel Messi, ni to neće biti dovoljno za produživanje ugovora francuskog napadača. Klub je nekoliko puta želio sjesti s njim za stol i porazgovarati o novom ugovoru, ali on ne želi ni čuti i uporno odbija. Razvoj situacije prati Realov predsjednik i nada se kako bi Mbappe sljedeće ljeto mogao postati njegova velika krađa na tržištu slobodnih igrača.

Dolazak Paula Pogbe vrti se po Realovim navijačkim kuloarima već nekoliko godina, međutim na kraju tekuće sezone bi se konačno mogla dogoditi. Engleski mediji prenose kako će ostati u Unitedu do isteka važećeg ugovora pa na ljeto preseliti na Bernabeu bez odštete kao što je ovo ljeto učinio David Alaba. Time će Real dodati po jedno zvjezdano ime u veznu liniju i napad te se time dugoročno pokriti u tim linijama, ali što će biti s obranom?

Novi stoperi

Ona je ovo ljeto ostala bez dva stupa temeljca Raphaela Varanea i Sergija Ramosa, koji su otišli u United odnosno PSG, a Perez je već ovo ljeto počeo tragati za njihovim alternativama. David Alaba privremeno će pokrpati jednu od te dvije rupe, ali dogodine bi stoperski par Reala trebao činiti ponajbolji stoperi u La Ligi – Pau Torres i Joules Kounde.

gol expired Ancelotti najavio Modrića od prve protiv Alavesa: "Veliko je zadovoljstvo bilo gledati želju Luke i starijih igrača na pripremama" divider

Najprije će pokušati osigurati barem jednog, ali trenutačno ne mogu priuštiti veliku odštetu pa bi ga najprije doveli na posudbu od godinu dana pa tek onda otkupili njegov ugovor.

Stoper Villarreala imao je sjajnu prošlu sezonu u kojoj se nametnuo kao jedan od najboljih središnjih braniča u ligi i ima prihvatljivu otkupnu klauzulu od 65.000.000 eura. Taj iznos još je previsok za Realov pandemijski budžet, ali nije fiksan i Žuta podmornica bi bila spremna pregovarati.

Opcija s Koundeom djeluje puno kompliciranije jer je njegova izlazna klauzula 80.000.00 eura, ali ako dovedu jednog ovo ljeto, mogli bi dogodine imati za drugog.

To znači da bi Kraljevski klub u sezonu 2022/23. mogao krenuti u sastavu Courtois – Carvajal, Torres, Kounde, Alaba – Casemiro, Pogba, Kroos – Mbappe, Benzema, Hazard. Još uvijek ne bi bili na PSG-ovoj razini, ali bi bili puno, puno bliže…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider