Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velšanin napokon odlazi?

Real našao kupca za Balea: Želi ga budući najbogatiji klub svijeta, slažu zvjezdanu momčad

Ekspresni remont se ne očekuje, ali brojna poznata imena već se povezuju s budućim vjerojatnim engleskim teškašem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Saudijski prijestolonasljednik Mohhamad Bin Salman uskoro bi mogao preuzeti engleski Newcastle, trenutačno u vlasništvu među navijačima omraženog Mikea Ashleyja.

Formalizacija posla još se čeka, ali već se naveliko piše o mogućim pojačanjima. Njegovim dolaskom Newcastle bi de facto postao najbogatiji svjetski klub. Premda Bin Salmanovo osobno bogatstvo formalno zaostaje za onim vlasnika PSG-a i Manchester Cityja, iza investicijskog fonda s njim na čelu stoje ogromna bogatstva Saudijske Arabije s kojima se Katar i Ujedinjeni Arapski Emirati ne mogu mjeriti.

gol expired Bivši igrač Reala optužen za korupciju: "Ovo su mafijaške metode. Najveći skandal u Španjolskoj ovoga desetljeća" divider

Cijena od 300 milijuna eura, koliko Ashley traži za klub, prava je sitnica za njih, a neće se štedjeti ni na pojačanjima. Spominju se Philippe Coutinho i Kalidou Koulibaly, kandidat za trenera je Mauricio Pochettino, a mogao bi stići i Gareth Bale.

Tako javlja madridska Marca, koja piše kako Real ne bi tražio više od 20 milijuna za Balea. Već se neko vrijeme žele riješiti Velšanina i njegove ogromne plaće s obzirom na to koliko igra, a kao idealan kupac nameće se Newcastle.

Prednost je i što je prošlog ljeta istekla klauzula koju je Tottenham imao u ugovoru: Spursi su imali pravo prednosti koje im je jamčilo 72 sata za reakciju ako bi koji drugi engleski klub poslao ponudu za Balea.

gol expired Amerikanci se prisjetili što su Ronaldu vikali u Zagrebu: ''Ljubomorni su jer sam zgodan'' divider

Osim Balea, Newcastle cilja i Edinsona Cavanija, napadača PSG-a kojem istječe ugovor ovoga ljeta. Nema sumnje da bi Saudijci mogli ponuditi basnoslovan ugovor urugvajskom napadaču.

Međutim, ekspresni remont momčadi ipak se ne očekuje, pišu pojedini engleski mediji, pogotovo nakon Uefine kazne Manchester Cityju zbog kršenja financijskog fair-playa. Svrake bi se tako trebale osloniti na postojeći kadar uz (za početak) nekoliko zvjezdanih pojačanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider