Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tri mete Madriđana

Real sprema 'bombu': 80 mil. eura za igrača koji će riješiti sve Zidaneove probleme

Real Madrid u posljednjoj fazi ljetnog prijelaznog roka kreće u realizaciju velikih transfera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bliži se kraj prijelaznog roka a Real Madrid još uvijek nije doveo niti jedno zvučno pojačanje, ako ne računamo povratak Alvara Morate iz Juventusa, što se i očekivalo.

Teško je za povjerovati da će ljeto proći a da na Santiago Bernabeu ne aterira barem jedna oveća zvijezda. Vremena nema puno, ali ima ga sasvim dostatno. Florentino Perez zacijelo je skovao plan koji bi se trebao realizirati u posljednjem danima prijelaznog roka.

„Daleko je 31. kolovoz, svašta se još može dogoditi“, u prolazu je dobacio Perez španjolskim novinarima nakon utakmice sa Sevillom u europskom Superkupu u norveškom Trondheimu.

Španjolski mediji spekuliraju kako se Perez koncentrirao na jedno ime, navodno je u pitanju Bayernov „univerzalac“ David Alaba. Zinedine Zidane nema ništa protiv, štoviše austrijski reprezentativac velika je želja francuskog stručnjaka na klupi Reala.

Sastanak u Sjedinjenim Državama

Zidane je navodno već pomalo nervozan, Francuz pritišće Pereza da krene u realizaciju, boji se da se ne ponovni priča iz prošle sezone kada je Realu propao transfer Davida de Gee praktički u posljednjim sekundama prijelaznog roka.

Taj je kiks narušio Perezov dugo njegovani imidž najvećeg eksperta za realizaciju velikih poslova u posljednjim trenucima. Predsjednik Reala očito smatra da je to bio tek trenutak nesmotrenosti prouzročen spletom nesretnih okolnosti te da mu se takvo što više ne može dogoditi.

Perez ostavlja dojam kako sve drži pod kontrolom i sigurno nadzire situaciju. Njegova desna ruka Jose Angel Sanchez na terenu radi punom parom. Navodno se za vrijeme turneje u Sjedinjenim Američkim Državama sastao s predstavnicima Bayerna i Alabinim ocem i menadžerom, Georgeom Alabom, nigerijskim DJ koji je napravio uspješnu karijeru u Austriji.

Bayern traži za Alabu 80 milijuna eura

Spekulira se da postoji verbalni dogovor između Alabe i Reala o dužini ugovora, a bilo je riječi i o osobnim uvjetima igrača što se tiče godišnje plaće. Bayern, jasno, ne namjerava pustiti Alabu tek tako, Real će morati duboko zavući ruku u džep. Madriđani nisu poslali službenu ponudu u Muenchen, no navodno su usmeno ponudili Nijemcima 70 milijuna eura. Čini se da to neće biti dovoljno, Bayern traži deset milijuna više i ne misli popustiti. Real je vjerojatno spreman to platiti, no iz taktičkih razloga kalkulira kako cijena ne bi još porasla.

Navodno su o Alabi izravno porazgovarali Zidane i Carlo Ancelotti nakon prijateljske utakmice Bayerna i Reala u SAD-u. Zidane se našalio kako mu baš takav igrač nasušno nedostaje, dok se Ancelotti samo slatko nasmijao. Real bi s kupovinom Alabe riješio mnoge stvari; dobio bi polivalentnog igrača koji može igrati na više pozicija, od kritične pozicije lijevog beka, na kojoj Real nema adekvatnu alternativu za Marcela, do stoperskih i krilnih pozicija, a čak je znao pokrivati i sredinu terena, što se posebice sviđa Zidaneu.

Real paralelno radi i na još dvama potencijalnim transferima, u pitanju su Eden Hazard i Marco Verratti. Ta dva moguća transfera povezana su s mogućim odlascima Isca i Jamesa Rodrigueza, kao i s realizacijom Alabina transfera.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider