Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lukin zakon

Barca se nada Realovu krahu: Zidane žrtvuje Modrića, a Marca slavi neuništivog Hrvata

Real ima bod prednosti u odnosu na Barcelonu, ali i utakmicu manje. Madriđani večeras (22:00) gostuju kod zahuktale Granade u 36. kolu španjolske lige…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sat otkucava u korist Madriđana, ali Katalonci se još uvijek nadaju. Real ima bod prednosti i utakmicu manje. Međutim, kraljevski klub večeras gostuje kod zahuktale Granade koja se bori za Europu.

Katalonski mediji ističu da je to posljednja šansa za preokret u finišu sezone.

„Vjerujemo u Granadu“, strši apel na naslovnici Sporta.

Katalonci vjeruju u Granadu

U posljednja tri kola momčad Diega Martineza upisala je dvije pobjede i jedan remi. U prošlom kolu slavila je na teškom gostovanju u San Sebastianu. Granada je u dobroj formi pa se Katalonci nadaju da bi mogla otkinuti bodove Realu.

Ako Real posrne, pretpostavljaju da mu neće biti lako u pretposljednjem kolu na svojem bunjištu svladati vrlo dobri Villarreal, koji još uvijek nije osigurao izlazak u Europsku ligu.

gol expired Ubijen brat Tottenhamove zvijezde: Upucan ispred noćnog kluba divider

Mundo Deportivo ide u nešto drukčijem smjeru i na naslovnici donosi apel: Čarobni Messi!

Argentinac je protiv Valladolida asistirao Vidalu za pobjednički pogodak i na taj način upisao je dvocifreni broj u rubrici golova (22) i asistencija (20), a još ima dvije utakmice do kraja prvenstva.

Čarobni Messi pridružio se velikom Francuzu

U najvećim ligama to je prvom i do Messija jedinom pošlo za rukom Thierryju Henryju u sezoni 2002./2003. Veliki Francuz u dresu Arsenala upisao je 24 gola i 20 asistencija.

Messi je trenutačno izjednačen s Xavijem po broju asistencija u jednoj sezoni. Xavi je do rekordne brojke došao u najslavnijoj sezoni Barcelone 2008./2009.

gol expired Je li stigao konačni rastanak: Iz kišne engleske Lovren se seli u snježnu Rusiju? divider

Mundo piše da treba imati na umu da su Messiju 33 godine, a još uvijek ostvaruje nevjerojatne brojke. U tekstu se slavodobitno ističe da je Barcelona dobila novu dinamiku otkako je Messi prebačen na drugu poziciju. Obavlja ulogu koja je najsličnija Xavijevoj u onoj velikoj Guardiolinoj Barci. Na taj je način dobio još više prostora i mogućnosti za kreaciju igre i razigravanja suigrača.

Barcelona se jest ponešto digla u odnosu na neke prijašnje utakmice, no treba reći da još uvijek ne izgleda bogzna kako. Katalonske sportske medijske perjanice često znaju pretjerivati u pohvalama. Čim se pobijedi, pišu panegirike. Ne zovu Sport i Mundo uzalud Barcinim biltenima.

Marca slavi Modrića: Hrvat nameće svoj zakon

Katalonci su se uhvatili za tanku slamku. Nema im druge nego uzdati se u Granadu. Zinedine Zidane na Nuevo Los Cármenes putuje sa samo jednim klasičnim napadačem. Mariano je ozlijeđen, Jović suspendiran, no na dispoziciji mu je najvažnija perjanica - Karim Benzema.

U kadar se vraćaju Carvajal i Sergio Ramos. Mundo tvrdi da sve upućuje na to da će se Zidane u sredini terena odlučiti za mlađeg i poletnijeg Valverdea, a da će Modrića žrtvovati jer želi dobiti na fizici znajući da Kraljeve čeka teška bitka na sredini terena.

gol expired Keka čeka bure baruta: Čelnici Dinama najveći su krivci, igrači dobro pamte tko ih je poslao na lomaču divider

Madridska Marca hrvatskom je pak kapetanu posvetila slavodobitni tekst u kojem ističe da je u srpnju posebno inspiriran.

„Modrić nameće svoj zakon“, stoji u apelu Marce, koja piše da je podsjetio na partije koje je pružao na Svjetskom prvenstvu prije dvije godine. Nije slučajno povučena paralela s Rusijom. Protekli dani poklapaju se s najslavnijim datumima hrvatske nogometne povijesti.

Poseban trofej za Luku

„Luka je jedan od malobrojnih igrača koji stalno mijenjaju parametre mnogih stvari u Madridu“, piše Marca.

„Hrvatu ove sezone nije bilo lako. Dvije ozljede mišića spriječile su ga da uhvati ritam na početku sezone. Klupa je bila mjesto koje je posjećivao više nego obično, ali nije se predavao. Bio je siguran da će uhvatiti visoku formu čim uđe u kontinuitet igara. I bio je u pravu, Modrić vuče Real u nastavku sezone. Jedan je od ključeva niske pobjeda koje su Real dovele pred osvajanje naslova prvaka“, piše Marca i zaključuje:

gol expired Njemački mediji napali svoju zvijezdu zbog pjevanja Thompsona: Javio im se kratkom porukom divider

„Bio bi to 17. Modrićev trofej u dresu Reala. Sigurno jedan od najposebnijih jer je pokazao da se želi umiroviti u Realu argumentima igre, a ne stečenih zasluga.“

Kraljevi na teškom iskušenju

Nije jasno hoće li Hazard startati od prve minute ili će čekati šansu s klupe. Zidane ima dosta mogućnosti jer su mu na raspolaganju Rodrygo, Vinicius i Marco Asensio.

Diego Martinez neće imati na dispoziciji stopera Jesusa Valleja, koji je inače Realov igrač. Vidjet ćemo kakvu će igru postaviti trener Granade, hoće li se odlučiti za postavu s pet braniča, kako je to znao učiniti kada su igrali protiv najjačih momčadi, ili će pojačati vezni red.

Kraljeva očekuje teško iskušenje, barem se Katalonci tako nadaju. Sve govori da bi to mogla biti jako tvrda utakmica.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider