Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Objasnio i zašto

I Real kreće u rezanje plaća, Kroos se usprotivio: Smatra da bi kriza mogla biti i dobra za nogomet

Real isprva nije htio poduzeti takve mjere, ali i oni pripremaju rezove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Koronavirus uzdrmao je svijet sporta, a brojne prognoze kažu da će kriza promijeniti nogomet kakav poznajemo. Gubitke zbrajaju svi, pa i najbogatiji, a iznimka nije ni Real Madrid.

Međutim, iako su, primjerice, Barcelona i Atletico Madrid smanjili plaće za 70 posto, u Realu se isprva nisu odlučili na takav korak, odlučivši čekati kako će se situacija razvijati. Međutim, prema posljednjim informacijama pripremaju se i za taj potez.

Nakon posljednjeg sastanka klubova i čelnika La Lige, koji potiču klubove na smanjenje plaća, u Realu su skovali plan za rezove, javlja radijska postaja Cadena SER. Po njima, Realov plan je sljedeći: smanjenje za 12 posto ako se natjecanja nastave i 20 posto ako se ne nastave. Košarkaška sekcija navodno se već složila, a čeka se što će reći nogometna.

gol expired U Madridu tvrde: Real ne želi povratak Ronalda i zbog onog što je napravio Modriću divider

Nedugo prije pojave ovih informacija, o svemu je za podcast njemačkog SWR Sporta progovorio Toni Kroos. Njemački veznjak nije za smanjenje plaća, a objasnio je i zašto.

"To bi promijenilo nogomet kakav poznajemo"

"Smanjenje plaća je kao donacija u prazno ili donacija klubu. Smatram da svi trebaju dobiti punu plaću i onda raditi razumne stvari s njom. Sve nas pitaju da pomognemo gdje je potrebno, a potrebno je na mnogim mjestima", smatra Kroos.

Real u početku nije planirao rezati plaće zbog dobre financijske situacije, ali Kroos je svjestan da bi se i to moglo promijeniti.

gol expired Real spremio ponudu za najtraženijeg igrača svijeta: U velikom paketu nudi i lanjsko pojačanje divider

"Mnogi klubovi ostali su bez planiranog prihoda. Sve ovisi o tome koliko će dugo trajati pauza. Ako ćemo opet igrati u svibnju, rješenja će se sigurno naći. Ako nogometa ne bude do zime, nekim će klubovima sigurno biti teško. To bi promijenilo nogomet kakav poznajemo", rekao je Kroos, koji smatra da kriza i nije nužno loša stvar.

"Upitno je hoće li se moći isplaćivati određene svote novca. Možda to nije ni loše jer je sve otišlo do pomalo ekstremnih razina", rekao je.

gol expired Atletico Madrid oglasio se po pitanju transfera Ivana Rakitića i ohrabrio Milan divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider