Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi Neymar

Real i Barca "tuku" se za velikog talenta: Igrač kakav se rijetko rađa

Veliki brazilski talent Vinicius privukao je pažnju mnogih velikih europskih klubova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid i Barcelona "tuku" se za velikog brazilskog talenta Viniciusa, 16-godišnjeg napadača Flamenga kojeg mnogi uspoređuju s Neymarom, a oko kojeg su španjolski divovi također vodili isrcpljujuću bitku, u kojoj je na kraju slavila Barcelona.

Senzacija koja će šokirati Real: Messi dovodi u Barcu atomsko pojačanje

„Takav se igrač pojavi svakih 10 do 20 godina“, prokomentirali su za Marcu stručnjaci Reala koji pozorno prate razvoj mladog Brazilca već nekoliko godina.

Usprkos tome što mu je tek 16 godina Vinicius je potpisao ugovor s Flamengom prema kojem otkupna klauzula iznosi čak 30 milijuna eura.

Vinicius je briljirao na Južnoameričkom prvenstvu do 17 godina, bio je prvi strijelac Brazila i odveo ga na Svjetsko prvenstvo. Real i Barcelona poslali su svoje emisare na turnir koji su ga detaljno analizirali i utvrdili da se razvija u skladu s očekivanjima.

Real želi preduhitriti Barcelonu tako što će s Flamengom dogovoriti pravo prvokupa kada Vinicius napuni 18 godina. Međutim, Real i Barcelona nisu sami, za Brazilca su žarko zainteresirani i gotovo svi najveći engleski klubovi. Neki od njih navodno su već uspostavili kontakte s roditeljima mladog igrača i nude im brda i doline.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider