Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
krovinović najavio revanš

Igrači smiruju euforiju, Bjelica odlučno poručio: "Vjerovao sam u pobjedu, a sada vjerujem i u prolaz"

Dinamo je odigrao još jednu veliku europsku utakmicu u prvom susretu osmine finala Europske lige.

Dinamo je u prvoj utakmici osmine finala slavio pred svojim navijačima protiv Benfice i na uzvrat odlazi s golom razlike, ali i prazne mreže. Obrana je odigrala sjajnu utakmicu, baš kao i strijelac jedinog pogotka, napadač Bruno Petković.

"Nije bilo lako, nismo to ni očekivali. Mi smo pokazali da možemo igrati sa svima. Hvala navijačima koji su nam dali dodatnu snagu. Sretni smo zbog pobjede, ali nema euforije. Nismo još ništa napravili. Idemo i u Portugal po pobjedu", rekao je desni bek Petar Stojanović.

"Pokazali smo tko je gazda"

"Znali smo da su brzi, ali osim one jedne situacije iz prvog poluvremena nisu ništa napravili. Pokazali smo tko je gazda u Maksimiru", zaključio je Stojanović.

gol expired Veliki dan za hrvatski nogomet: Zahvaljujući Dinamu, pola lige ide u Europu! divider

Da nije bilo sjajne reakcije Dominika Livakovića na samom početku utakmice, Dinamo ne bi u Lisabon putovao prazne mreže.

"Jako smo dobro igrali obranu. Imali su samo tu jednu šansu. Sad se idemo potući u Lisabon."

Petković je gurnuo loptu za Olma u kazneni prostor, nakon čega je ovaj odličnom reakcijom iznudio kazneni udarac.

Može li Dinamo izdržati u Lisabonu i proći u četvrtfinale Europske lige?

Ukupno glasova:

"Danas smo odigrali jednu mušku utakmicu. Tako je trebalo odigrati protiv ovakvog protivnika. Želja i karakter su bili na maksimalnom nivou. Ja sam odigrao onako kako se od mene očekuje", rekao je Petković.

"Disciplina je jedna od najboljih odlika ove momčadi. Imamo 11 igrača koji nadopunjuju jedan drugog. Svaki igrač iza gura ovog ispred sebe. Benfica nije kreirala ništa više od nas", rekao je Petković i kratko najavio uzvrat.

"Imat ćemo vremena za analizu ove utakmice i stvari koje možemo poboljšati."

Dani Olmo je odigrao još jednu veliku utakmicu.

gol expired Dinamo pobijedio Benficu na Maksimiru i ima sjajan rezultat pred uzvrat u Lisabonu! divider

"Odigrali smo kompaktnih 90 minuta, čak i bez onih igrača koji nisu mogli zaigrati. Cilj nam je bio biti agresivni u obrani. Znamo da u Portugalu neće biti lako, ali idemo po prolaz."

Bjelica oduševljen igračima i svojim pomoćnikom

Trener Nenad Bjelica otkrio je da je njegova momčad odigrala savršenu utakmicu, nakon koje vjeruje u prolaz.

"Jako sam zadovoljan izvedbom svojih igrača. Možda je rezultat mogao biti veći s obzirom na naše šanse, ali ovo će nas održati budnim u Lisabon. Jučer sam rekao da vjerujem u pobjedu, a danas kažem da vjerujem u prolaz.

Pogotovu, ako budemo igrali ovako dobru obranu kao večeras. Šteta što nije bilo koncentracije u završnici, ali nije mi žao ničega", kazao je Bjelica, koji zbog UEFA-ine kazne nije bio na klupi, a umjesto njega momčad je vodio 43-godišnji Austrijanac Rene Poms s kojim Osječanin surađuje već godinama.

"Nisam bio nervozan jer vjerujem svojim asistentima na klupi. Mi smo jedan uigrani tim, sve smo dogovorili puno prije tako da komunikacija nije bila ni potrebna. Ovakva utakmica se priprema sedam dana, a ne sat prije početka".

"Izgubili smo, nema veze. Za tjedan dana igramo kod kuće i vjerujem da ćemo proći dalje. Prvo poluvrijeme su kontrolirali utakmicu, a u drugom je utakmica bila puno otvorenija. Dat ćemo sve od sebe da prođemo", rekao je Filip Krovinović, vezni igrač Benfice.

gol expired Bjelica iz personaliziranog prostora na maksimirskim tribinama pratio Dinamo divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider