Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
messi, mbappe, guardiola...

Raspalili su maštu Milanovih navijača: Postaju najbogatiji, stižu najbolji. Pravi modni mačak

Navijači pate već cijelo desetljeće, a razne glasine potpiruju im maštu o povratku velikog Milana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovih dana opet su krenule priče koje su melem za napaćene uši navijača Milana. Ne mislimo pritom na povratak 38-godišnjeg Zlatana Ibrahimovića. Dolazak klupske legende iz američkog MLS-a uklapa se više u današnju realnost Milana nego u neku blistavu budućnost.

Rimska La Republicca opet potencira priču o novoj prodaji Milana, a kupac je već mjesec dana francuski milijarder Bernard Arnault, težak oko 100 milijardi eura i vlasnik modnih giganata poput Louis Vuittona i ostalih poznatih brendova. Iz te su kompanije ne jednom, već dva puta u posljednjih mjesec dana demantirali da kupuju AC Milan, ali dio medija ne odustaje od te priče.

Stiže modni mačak

Oni koji prate Milan, od specijaliziranih medija do navijača na društvenim mrežama, duboko su podijeljeni na sanjare i skeptike. Oni koji sanjaju Milan s kraja 80-ih, 90-ih i početka ovog stoljeća vjeruju kako je njihov klub dovoljno glamurozan da će ga netko s milijardama viška u džepu ubrzo kupiti i vratiti na neke davne staze slave.

Bernard Arnault čini se kao idealan kupac. Milano je grad mode, a on je najveći svjetski modni gigant. Glasine kažu kako Francuza financijski savjetnici nagovaraju da preuzme Milan za nešto manje od milijardu eura od američke investicijske kuće Elliot.

Iste te glasine, tj. mediji koji ih plasiraju donose Arnaultovu izjavu:

''Ako se ikad odlučim na takav korak, htio bih u klub dovesti najboljeg igrača svijeta i najboljeg trenera svijeta'', navodne su riječi francuskog magnata.

U Milan tako stižu Lionel Messi i Pep Guardiola, pišu neki talijanski mediji, ali i Kylian Mbappe i Jürgen Klopp. Drugi pak spuštaju loptu na zemlju te tvrde da su Milanova realnost ipak Luka Jović i Zlatan Ibrahimović.

Messi, Guardiola, Mbappe... ili Luka Jović

Skeptici tvrde kako u klubu vlada sukob između Maldinijeve i Bobanove struje s jedne strane te direktora Ivana Gazidisa, koji s američkim vlasnicima gleda ''samo'' financijsku korist. Njima je problem minus od čak 150 milijuna eura za tekuću godinu i skorašnji istek ugovora s Emiratesom. Američki vlasnici nisu spremni na novo investiranje u momčad jer ih čeka priča u vezi s gradnjom novog stadiona, a to znači da će Milan pod trenutnim vlasnicima i dalje čekati bolje dane.

Novi Milan trebao se uzdignuti pod Kinezima, pa Amerikancima, a sada bi spasitelji trebali biti Francuzi. Navijačima očito ostaje samo maštanje o još bogatijem gazdi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider