Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak u prvih 11

Rakitić na naslovnicama: Navijači stali na stranu Hrvata, Barca ispravlja veliku pogrešku?

Hrvatski reprezentativac nakon dugog vremena našao se u udarnoj postavi Barcelone u jako važnoj utakmici…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ernesto Valverde konačno može malo odahnuti. Nakon četvrte pobjede u nizu, kroz tmurne oblake do Camp Noua probile su se prozračne zrake sunca. Barcelona je u 5. kolu natjecanja po skupinama Lige prvaka pobijedila Borussiju Dortmund 3:1 i time osigurala prvo mjesto u skupini prije posljednjeg kola.

Više od važne pobjede navijače i kroničare katalonske momčadi razveselila je dobra igra domaće momčadi. Uzimajući u obzir snagu protivnika, Barcelona je vjerojatno odigrala najbolju partiju u dosadašnjem dijelu sezone. Katalonci su slavili na krilima svojeg fantastičnog napadačkog trija – Messija, Suareza i Griezmanna.

Griezmann i Messi konačno kliknuli

Odlična suradnja napadačkog terceta, posebice Messija i Griezmanna, glavna je tema katalonskih medija. Messi i Griezmann konačno su izgledali kompatibilno na terenu. Prerano je za donošenje dugoročnih zaključaka, ali ovo je naznaka da se Griezmann konačno prilagodio igri i zahtjevima Barcelone. Argentinac i Francuz kao da su kliknuli.

gol expired Bilić i engleski mediji impresionirani WBA-om: ''Ne želim skrivati, to je ono što želim'' divider

Veoma su se dobro nadopunjavali i proigravali jedan drugog. Griezmann konačno nije izgledao kao strano tijelo u Barceloninoj igri.
Opet se pokazalo točnim nepisano nogometno pravilo: često jednom ne svane dok drugom ne smrkne.

Priča o Messiju i Griezmannu vjerojatno ne bi završila na naslovnim stranicama da se u ranoj fazi utakmice nije ozlijedio Ousmane Dembele. Griezmann je ušao umjesto njega u 26. minuti i iskoristio šansu, dok je Dembele vjerojatno izgubljen za El Clasico koji je na rasporedu 18. prosinca.

Rakitić na naslovnicama

Druga glavna tema katalonskih medija jest povratak Ivana Rakitića u prvu momčad Barcelone. Hrvatski reprezentativac loše je započeo, u startu utakmice olako je prodao jednu loptu na sredini terena, pa je Borussia zamalo povela iz brzo odigrane kontre.

„No nakon toga znao je kako se vratiti u utakmicu. Za to je sposoban samo netko s puno osobnosti. S takvim predstavama može doći do zimskog transfera“, piše katalonski Sport, koji je Rakitiću udijelio vrlo dobru sedmicu.

gol expired Kovačićev gol postao hit na internetu: Oglasio se i Mateo, oduševljeni Lampard otkrio anegdotu i plan divider

Iako je u valorizaciji Sofascorea bio drugi najslabije ocijenjen igrač Barcelone sa 6,7, hrvatski veznjak uglavnom je dobio dobre recenzije u španjolskim medijima.

Rakitić je bio na ledu od početka sezone. Upisao je samo 276 minuta prije ove utakmice. Samo je jednom startao od prve minute, u porazu od Granade. Šansu je dobio u vrlo važnoj utakmici i gotovo se svi slažu da ju je iskoristio.

Prekretnica za hrvatskog veznjaka

„Rakitić nije razočarao, odigrao je na visokoj razini. Pokazao je da mu ne nedostaje ritma“, rezimira njegov učinak Mundo Deportivo te dodaje da bi mogao zaigrati od prve minute i u predstojećem derbiju s Atleticom. To se čini vjerojatnim s obzirom na to da Busquets izdržava suspenziju.

Jedna lasta ne čini proljeće, ali tko zna, možda je za Rakitića utakmica s Borussijom prekretnica. Ako Barcelona i ne odustane od njegove prodaje, morat će ga više koristiti kako bi mu očuvala cijenu. Rakitić je pokazao da se isplati dati mu šansu. Igrač zavaren na klupi ionako nikome nije od koristi. Ne treba čuditi što je Juventus javno poručio da više nije zainteresiran za Rakitića.

gol expired Zlatan razljutio navijače svog prvog kluba: Zapalili su i vandalizirali njegov spomenik divider

Veliki klubovi teško zavlače ruku u džep da bi doveli iskusnog igrača koji je dugo na marginama. Jasno je da sjedeći na klupi nitko ne može održati formu. Prosci u takvom slučaju taktiziraju i smanjuju mu cijenu koliko god mogu. I po pitanju odštete i po pitanju plaće igraču.

U prvih 11 i protiv Atletica

To se ne isplati ni Barceloni, a ni Rakitiću. Barcelona će napraviti veliku pogrešku ako nastavi s odnosom kakav je imala od početka sezone. Utakmica s Borussijom naznaka je da bi se stvari mogle promijeniti.

Navijači Barcelone jasno su pokazali što misle o odnosu čelnika kluba prema zaslužnom igraču i na čijoj su strani u ovom slučaju. Prilikom izlaska s terena desetak minuta prije kraja utakmice nagradili su ga bučnim pljeskom. Ovacije na otvorenoj sceni registrirali su svi viđeniji španjolski mediji.

gol expired BiH traži novog izbornika: Slavni Nijemac najveći favorit! Je li Ćiro najbolji izbor za play-off? divider

Lako je iščitati poruku koja se šalje vrhuški kluba. Ako Barcelona slavi u derbiju s Atleticom i Rakitić odigra još jednu dobru partiju, ako bude igrao, nije nemoguće i da dođe do potpunog obrata u njegovu slučaju. U nogometu je sve moguće; kako je Rakitić preko noći ispao iz fokusa i od nezamjenjivog startera postao tek povremena zamjena, tako se može i vratiti na veliku scenu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider